Поскъпналия живот на англичаните ги притиска все повече да търсят

...
Поскъпналия живот на англичаните ги притиска все повече да търсят
Коментари Харесай

ЗАРАДИ КРИЗАТА: англичани купуват храни с изтичащ срок на годност

Поскъпналия живот на англичаните ги притиска от ден на ден да търсят храни по щандовете с понижени цени поради изтичащ период на валидност или такива в промоция. Наблюденията идват от една от най-големите вериги хранителни супермарлети на Острова. 

С инфлация от 11.1 %, което е 41-годишен връх, и потребителско доверие, близо до най-мрачното в историята, потребителите се стремят да икономисват. 

Числата демонстрират, че 69 % от купувачите в този момент търсят артикули, които са с понижени цени, тъй като наближава приключването на периода им на валидност, в края на съответния сезон са или са част от спрени продуктови линии.  

Според изследването 33 % от клиентите търсят по-често тези понижения.Най-популярни са се оказали месните артикули, следвани от готовите ястия, зеленчуците и десертите. 

От хранителния колос Tesko обаче показват, че тази наклонност способства да бъдат понижени питателните боклуци. Браншови данни демонстрират, че британците икономисват и като купуват повече артикули от личната марка на веригите и замразени храни, които нормално са по-евтини. Те също вършат повече излизания за извършване на покупки, само че в по-малки количества и пазарят по-малко онлайн, с цел да избегнат таксите за доставка. 
 
Друго изследване демонстрира, че инфлацията при храните във Англия е достигнала рекордните 14.7 % през октомври и към момента е прекомерно рано да се дефинира какъв ще бъде таванът. 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР