Пощенско-филателно издание на тема 175 години от рождението на Христо

...
Пощенско-филателно издание на тема 175 години от рождението на Христо
Коментари Харесай

Валидираха пощенска марка „175 години от рождението на Христо Ботев“

Пощенско-филателно издание на тематика „ 175 години от рождението на Христо Ботев “ бе пуснато в приложимост. Валидирането на пощенската марка се състоя в Европейския ъгъл на Народното събрание. 

Това е част от поредицата прояви във връзка годишнината, с които отдаваме своята респект към поета бунтовник, на неговото дело и безсмъртния му героизъм, сподели Никола Минчев от „ Продължаваме Промяната “. По думите му генерации българи се прекланят пред Ботев и свързват името му с копнежа по свободата, със себеотдаването, със саможертвата, само че и с креативния талант, поетичното майсторство и гений. 
 марка Христо Ботев БГНЕС
Независимо от епохата и превратностите на времето, той е наша горделивост, само че и духовна опора, извор на самочувствие, само че и мерило за национализъм и следване на националния блян, уточни Минчев. Депутатът разяснява, че Христо Ботев е измежду забележителните персони в международната история, които съчетават храбър живот с огнено слово и излизат отвън мащабите на своето време и на своята страна. Според Минчев Ботев и през днешния ден ни припомня, че би трябвало да бъдем правилни на своите полезности, на хуманните идеали, на демократичните полезности, да отстояваме и да пазим свободата, да се стремим към пълноправие и правдивост. 
 марка Христо Ботев БГНЕС

 марка Христо Ботев БГНЕС
Ботев ни завеща своята чиста обич към отечеството и бащиното огнище и своята религия в по-доброто бъдеще на нашия народ, добави Минчев. Според него да бъдем правилни на неговите завещания през днешния ден значи да бъдем единни в отстояването на националните ползи и с чест и достолепие да работим за общото богатство.

Христо Ботев е първият български бунтовник, който е бил изобразен на пощенска марка, означи заместник-министърът на превоза и известията Красимир Папукчийски и посочи, че през 1926 година е маркирана 50-годишнина от гибелта на Ботев посредством стартиране в приложимост на серия от три пощенски марки. Художникът Емилио Бората е пресъздал паметника на Ботев във Враца и е добавил своята креативна интерпретация в признака на българската мощ – българския лъв, сподели още Папукчийски.
 марка Христо Ботев БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР