Посещението на генералния прокурор на Русия Юрий Чайка съвпада по

...
Посещението на генералния прокурор на Русия Юрий Чайка съвпада по
Коментари Харесай

Румяна Коларова за Фрог: Визитите на Чайка и Путин нелепо съвпадат с Председателството

Посещението на генералния прокурор на Русия Юрий Чайка съответствува по безразсъден метод с разискването в Народното събрание на целите на Българското председателството. Един от тях е основаването на европейска прокуратура. Това съвпадане е много по-нелепо от към този момент коментираното визитата на Путин през интервала на председателството. Това означи пред Фрог нюз социологът Румяна Коларова.
Нашите политици са пределно наясно с отрицателния резултат, който носят тези визити. С изключение на основния прокурор Цацаров всички внимателно осведомят за своите срещи с Чайка.

Повтарящият се рефрен за обсъжданите тематики с него са тероризъм, екстремизъм. Показателно е, че съгласно министър-председателя, те се свързват с търговията, туризма, а не с въпросите на сигурността. Защото няма по какъв начин през седмицата, когато Министерски съвет приема отчет, в който Русия се дефинира като опасност за сигурността на България, да се водят диалози с съветски прокурор за съдействие в тази сфера. Именно за това министър председателят обвързва тематиката за тероризма единствено с въпроса за съветските туристи.

При тези нелепи съвпадения няма по какъв начин българските политици да не се усещат неудобно. В тази конюнктура най-нелепо звучи появилата се информация, че е обсъждано и антикорупционното законодателство, защото самият Чайка е обект на такива обвинявания.

Единствената институция, която не се съобрази с обществената реакция и с европейските ни сътрудници, е прокуратурата, показва социологът. Затова може да обобщим, че политическите срещи на Чайка се организираха под двоен напън – от една страна прокуратурата, от друга – публичното мнение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР