Португалското правителство обяви в понеделник, че пътниците, пристигащи от Обединеното

...
Португалското правителство обяви в понеделник, че пътниците, пристигащи от Обединеното
Коментари Харесай

Португалия затяга мерките за британските туристи

Португалското държавно управление разгласи в понеделник, че пасажерите, идващи от Обединеното кралство, би трябвало да бъдат сложени под карантина за 14 дни , в случай че не са изцяло имунизирани против COVID-19.

Това съобщи АП.

Новото предписание влиза в действие в понеделник и ще продължи най-рано до 11 юли.

То дава свободно придвижване единствено на английските жители, получили втората си ваксина против ковид най-малко две седмици преди идването си в Португалия.
 Нов COVID-19 пик в Португалия
Нов COVID-19 пик в Португалия

Невиждан от февруари скок на инфектираните

Правителството съобщи, че пътуващите от Англия ще би трябвало да се изолират " вкъщи или на място, посочено от здравните управляващи ".

Властите прибавиха, че новите насоки " може да бъде преразгледани когато и да е, според от развиването на епидемиологичната обстановка ".
 В Португалия удължиха локдауна
В Португалия удължиха локдауна

Страната се бори с пандемията

Премиерът на страната Антониу Коща се изрази по-предпазливо. " Никой не може да подсигурява, че няма да бъдем принудени да обявим нов локдаун ", съобщи той.

Междувременно обаче новите инфекции още веднъж порастват. По данни на Европейската работа за наблюдаване и надзор на болесттите, за малко време стойностите са нарастнали от 55 на 87 случая на 100 000 поданици в границите на 14 дни, означи " Дойче веле ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР