Португалският гранд Бенфика уволни старши треньора си Жорже Жезуш след

...
Португалският гранд Бенфика уволни старши треньора си Жорже Жезуш след
Коментари Харесай

Бенфика освободи треньора си Жорже Жезуш

Португалският гранд Бенфика уволни старши треньора си Жорже Жезуш след серия от слаби резултати и спор с някои от топ играчите на тима, оповестиха от клуба.

Бенфика съобщи, че клубът е постигнал съглашение с Жезуш „ за прекратяването на договора му с неотложен резултат “, добавяйки, че наставникът на запасите Нелсон Верисимо ще поеме състава до края на сезона. Базираният в Лисабон клуб се класира за елиминациите на Шампионска лига дружно с Байерн и за сметка на Барселона, само че след това последва поредност от неприятни резултати във вътрешния шампионат този месец.

Тимът е трети в Лигата, на четири точки зад водача и настоящ първенец Спортинг Лисабон и огромния противник Порто – последният, макар че бе в понижен състав, го изхвърли от шампионата за Купата на Португалия предишния петък. Клубът трябваше да отхвърля и слуховете, че Жезус се е съгласил да се завърне в някогашния си тим Фламенго. Жезус първо води Бенфика сред 2009-2015, печелейки три трофеи на страната и достигайки два финала на Лига Европа, преди да напусне клуба в посока Спортинг Лисабон.

След престой в саудитския Ал Хилал, той се наслаждения на сполучлив интервал отпред на Фламенго, печелейки пет трофея за малко повече от година през 2019-20 – Копа Либертадорес, бразилския шампионат и Суперкупа, Суперкупата на Южна Америка и щатския шампионат на Рио де Жанейро.

67-годишният експерт напусна клуба от Рио и се завърна в Бенфика през юли 2020, обяснявайки, че желал да се завърне в Португалия, когато Бразилия бе разтърсена от коронавирусната пандемия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР