Португалия ще се опита да си осигури участие на 1/8-финалите

...
Португалия ще се опита да си осигури участие на 1/8-финалите
Коментари Харесай

Ще вземе ли Португалия реванш от Уругвай за загубата на предишния Мондиал?

Португалия ще се опита да си обезпечи присъединяване на 1/8-финалите на Световното състезание в Катар, което ще се случи при триумф над Уругвай. Европейският първенец от 2016 година започва сполучливо присъединяване си на Мондиал 2022, откакто победи с 3:2 Гана в зрелищен конфликт от първия кръг на борбата в група „ Н “. Уругвай пък взе единствено точка след нулево тъждество в Южна Корея, тъй че " урусите " имат потребност от положителен резултат, с цел да съберат по-сериозен точков актив. 

След неособено атрактивно първо полувреме, в което Кристиано Роналдо направи един огромен пропуск, след което негов гол бе анулиран, втората част на дуела с Гана се трансформира в същински театър. Петкратният притежател на „ Златната топка “ откри резултата от дузпа в 65-ата минута и по този начин стана първият състезател, който се разписва на пет международни шампионати. Много скоро обаче Андре Аю (73`) изравни. След това головете заваляха. Жоао Феликс (78`) и Рафаел Леао (80`) означиха още две бързи попадения за Португалия, а в края на постоянното време Осман Букари върна очакванията на Гана. В последна сметка обаче „ мореплавателите “ задържаха задатъка си.
 Радост за Роналдо и Португалия след представление с пет гола, дискусионни решения и инфарктен миг в последната секунда Радост за Роналдо и Португалия след представление с пет гола, дискусионни решения и инфарктен миг в последната секунда
Уругвай и Южна Корея се вкопчиха в здрава борба в първия си мач, само че не съумяха да нанесат нито един прецизен удар. “Урусите ” нямаха шанс, откакто удариха на два пъти гредите. Диего Годин нацели страничния дирек малко преди почивката, а в последната минута на постоянното време Федерико Валверде също удари греда.

Уругвай и Португалия се срещнаха и на 1/8-финалите на Световното състезание в Русия. Тогава „ урусите “ изхвърлиха „ мореплавателите “ от шампионата в Русия, откакто завоюваха с 2:1 след два гола Единсон Кавани. Голът за Португалия осъществя Пепе.

Фернандо Сантош няма да може да разчита на Данило Перейра, който е с три счупени ребра след последната подготовка на тима и най-вероятно няма да играе повече в Катар. Уругвай още веднъж ще е без Роналд Араухо, който не е възобновен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР