Порто завърши 1:1 при гостуването си на втородивизионния Академика Визеу

...
Порто завърши 1:1 при гостуването си на втородивизионния Академика Визеу
Коментари Харесай

Порто завърши наравно с отбор от втора лига, Бенфика с драматична победа за Купата

Порто приключи 1:1 при гостуването си на втородивизионния Академика Визеу в първи полуфинал за Купата на Португалия. По същото време Бенфика се наложи мъчно с 3:2 над Фамаликао, като направи поврат в последните 12 минути.

Играчите на Сержио Консейсао безусловно проспаха гостуването си на Визеу и преди почивката не сътвориха съвсем никакви проблеми за вратаря на втородивизионния тим Рикардо Фернандеш. Крилото от Кабо Верде Зе Луиш откри резултата в 59-ата минута, откакто влезе през центъра на отбраната при пас на Витор Ферейра при контраофанзива. Домакините изравниха в 70-ата минута посредством тарана си Жоао Марио, който вкара с плонж с глава след центриране на Келвин Медина от дясно. До края на срещата домакините съумяха да устискат равенството, а и в Порто очевидно мислеха повече за дербито с Бенфика през уикенда.

''Орлите'' очевидно също бяха с концепцията за този мач, който значително може да даде отговор кой ще бъде първенец. Бенфика е отпред с 54 точки, Порто е след тях с 47. След нулево първо полувреме Пици откри за Бенфика в 53-ата минута от дузпа, само че гостите обърнаха развоя на мача посредством Педро Гонсалвеш в 60-ата минута и Тони Мартинес в 73-ата. Бенфика стигна до успеха с голове на Рафа Силва в 78-ата минута и в 5-ата минута на добавеното време посредством Габриел Пиреш, който довкара след асистенция на Алекс Грималдо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР