Порто е четвъртфиналист в Шампионската лига, след като поднесе една

...
Порто е четвъртфиналист в Шампионската лига, след като поднесе една
Коментари Харесай

С човек по-малко "Порто" изхвърли "Ювентус" от Шампионската лига

Порто " е четвъртфиналист в Шампионската лига, откакто сервира една от изненадите в шампионата и в профил " Ювентус ". " Бианконерите " завоюваха с 3:2, само че това не се оказа задоволително, като в общия резултат 4:4 португалците имат повече голове на непознат терен.

Срещата на " Алианц стейдиъм " беше извънредно трагична, минала през няколко обрата и приключила след 120 минути. В постоянното време мачът приключи 2:1, сходно на изхода от първата среща. В продълженията паднаха още два гола.

" Порто " игра с човек по-малко повече от час след изпъждане на Тареми при започване на втората част.

Серджо Оливейра вкара два пъти за португалците в 19-ата и 115-ата минута. За " Ювентус " два пъти се разписа Федерико Киеза в 49-ата и 63-ата минута, а веднъж означи Адриен Рабио в продължението.

Мачът стартира доста забавно, като имаше положения и пред двете порти. Алваро Мората пропусна след удара с глава, стреляйки право в обсега на вратаря. По-късно " Порто " стигна рисково покрай вратата на " бианконерите ".

В 19-ата минута " Порто " получи дузпа, когато бранителят на " Ювентус " Демирал повали в наказателното поле Тареми. От бялата точка Серджо Оливейра беше прецизен и изведе " драконите " напред.

До края на първата част " Порто " продължи да бъде доста рисков, играеше на контраофанзива, само че не съумя да се възползва от ситуациите, които му се откриха. Веднъж гостите от Португалия удариха и греда. " Ювентус " владееше топката, само че пред вратата на " драконите " срещаше усложнения.

След паузата " Ювентус " доста бързо съумя да изравни и взе психически превес. Само четири минути след подновяването на играта Роналдо откри Федерико Киеза и фланговият нападател се разписа.

 С човек по-малко
© Reuters

Проблемите на " Порто " се усилиха, когато в границите на две минути Тареми получи два картона и остави отбора си с човек по-малко. Девет минути след изгонването на иранеца " Ювентус " стигна до втори гол в 63-ата, още веднъж дело на Киеза.

Този път чудесно подаване направи Куадрадо от фланга.

С човек по-малко " Порто " нямаше доста сили да противодейства, като се прибра в своята половина и изчакваше шансове. Такъв се откри пред Муса Марега, само че звездата на " драконите " не овладя в наказателното поле. " Ювентус " нападаше непрекъснато, като в края на мача гол на Мората беше анулиран, а в добавеното време Куадрадо удари греда.

Срещата влезе в продължения, като първите спомагателни 15 минути не донесоха съвсем нищо забавно.

Веднага по-късно обаче и двата отбора избухнаха. В 115-ата минута Серджо Оливейра се разписа още веднъж от директен свободен удар. Той стреля по земя, стената на " Ювентус " се раздра, Роналдо се обърна с тил и топката влетя в мрежата, с което " Порто " поведе с 4:3 в общия резултат.

 С човек по-малко
© Reuters

Само две минути по-късно обаче " Ювентус " върна очакванията си с гол на Адриен Рабио с глава.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР