Porsche използва 75-годишнината от представянето на първия автомобил с името

...
Porsche използва 75-годишнината от представянето на първия автомобил с името
Коментари Харесай

Porsche Mission X представя хиперавтомобила наследник на 918 Spyder

Porsche употребява 75-годишнината от представянето на първия автомобил с името Porsche (8 юни 1948 г.), с цел да разкрие визията си за предстоящ хиперавтомобил. Представяме ви Porsche Mission X, електрическият правоприемник на Porsche 918 Spyder... или най-малко концепцията, която пресъздава упоменатия хиперавтомобил.

Разкрит на особено празненство по случай годишнината в Музея на Порше в Щутгарт, Mission X показва бъдещето на Porsche с електрификация като съществена - само че не единствена - движеща мощ. Синтетичните горива към момента ще бъдат част от бъдещето на Porsche.

Подобно на размерите на Carrera GT и 918 Spyder, Mission X е с размери почти 177 инча дължина, 79 инча ширина и по-малко от 47 инча височина, като се движи на 107,5-инчово междуосие. 20- и 21-инчовите колела с шахматно монтиране (гуми 315/20 R 21 откъм гърба и 255/35 R 20 отпред) са концептуален дизайн с транспарантни самолети откъм гърба, а автомобилът има порти в жанр Льо Ман, които се отварят напред и нагоре.

Mission X ще влезе в серийно произвеждане, а когато това стане, Porsche желае да бъде най-бързият лек автомобил на пистата Нюрбургринг Нордшлайфе. За да реализира това, той ще има съвършено съответствие мощност/тегло 1:1 - метрична мощ на кг, или 1 конска мощ на 2,2 кг. От Porsche обаче не оповестяват какъв брой ще тежи и каква мощ ще създава.

Това, което знаем, е, че батерията ще бъде ситуирана зад кокпита, с цел да се обезпечи баланс на тежестта в средата на мотора, и че автомобилът ще има " доста повече притискаща мощ от настоящия 911 GT3 RS ", в това число адаптивно въздушно противодействие с функционалност DRS. Освен това той ще бъде подсилен от 900-волтова зарядна архитектура, което значи, че батерията му може да се зарежда почти два пъти по-бързо от тази на сегашния Taycan Turbo S.

 

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР