Поройният дъжд, който се изля над морския град вчера, наводни

...
Поройният дъжд, който се изля над морския град вчера, наводни
Коментари Харесай

9 г. след бедствието в Аспарухово: Отново дъжд и силен вятър във Варна



Поройният дъжд, който се изля над морския град през вчерашния ден, наводни някои улици. 

Огромна локва се образува на пътя към кв. " Галата " към отбивката към плажа на " Аспарухово ". Преминаването оттова бе затруднено. Неудобство на водачите аргументи и струпване на вода в региона към кръговото кръстовище с пасарелката.

По пътя Варна - Златни пясъци също бяха наводнени сектори след вчерашния дъжд. 

Във Фейсбук групата " Виждам те КАТ - Варна " водачи разгласиха фрагменти от положението на пътищата. Коментиращите подлагаха на критика локалните управляващи поради обстановката. " Евала на кметовете за 45-те шахти и отводнителния канал по този бул.. Вършат страхотна работа ", гласи един от ироничните мнения.

Камерите на организация " Булфото " пък снимаха падналите тежки пана с фотоизложба, подредени на входа на Морската градина, съборени от мощните пориви напразно. 

Снимка: Булфото

Вчерашният дъжд над морската столица подсети на жителите на " Аспарухово " за огромното злополучие от 19 юни 2014 г.  Преди девет години наводнението лиши живота на 13 души.

Прогнозата за времето по Черноморието за през днешния ден гласи, че облачността ще е най-вече забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Има условия и за градушки. Ще духа до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са 23°-25°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

През нощта преваляванията ще спрат и облачността ще се раздра, най-късно над Източна България. Ще духа слаб, в Лудогорието - до сдържан вятър от запад-северозапад.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР