Поройни дъждове, паднали в Хималаите, причиниха наводнения и взеха десетки

...
Поройни дъждове, паднали в Хималаите, причиниха наводнения и взеха десетки
Коментари Харесай

Проливни дъждове причиниха свлачища и взеха десетки жертви в Непал и Индия

Поройни дъждове, паднали в Хималаите, предизвикаха наводнения и взеха десетки жертви в Непал и Индия, заяви Българска телеграфна агенция. В Непал са починали 49 души, като се чака броят на жертвите да се усилва, защото най-малко 35 души са в неопределеност. В Индия са починали минимум седем души.

Най-малко 20 души са ранени в Непал, а хиляди са останали без заслон. Хотелиер заяви, че се е наложило да извози туристи със слон до най-близката автомагистрала. Близо 600 туристи - 200 локални и 400 чужденци, са блокирани в Централен Непал поради наводненията, заяви изданието " Хималаян таймс ".

Полицията, военните, избавителните служби и локални поданици подкрепят потърпевшите и хората, качили се от боязън пред водните потоци на покриви и високи места, които не могат да слязат долу независимо. Властите провеждат краткотрайни укрития за останалите без жилище. Франс прес напомня, че над 100 души са починали тази година в Непал в резултат на мусонните дъждове сред юни и август.

В Индия десетки хора са изчезнали, откакто при свлачище, породено от същите дъждове, два рейса паднали в бездна до планински път. Според представител на управляващите в северния щат Химачал Прадеш единият рейс е паднал от височина 800 метра и не се знае какъв брой тела ще бъдат открити, с изключение на към този момент откритите.

Десет души са към този момент избавени, а се чака още към 35 да бъдат открити под земните маси, затрупали рейсовете. От началото на дъждовния сезон свлачища, наводнения и порои са лишили живота на няколкостотин души в Индия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР