Поройни дъждове, гръмотевици и градушки обхванаха много райони на страната.

...
Поройни дъждове, гръмотевици и градушки обхванаха много райони на страната.
Коментари Харесай

Гръмотевици, градушки и поройни дъждове удариха различни части от страната

Поройни дъждове, гръмотевици и градушки обгърнаха доста региони на страната. По-интензивните превалявания се развихриха в следобедните часове на съботния ден. Градушка, с забележим размер на орех, падна към Велинград, град удари и смолянско. Сигнали за краткотрайни, само че интензивни превалявания с градушка се появиха в обществените мрежи още от регионите на Трънско и Гоцеделчевско

Градушка съвсем колкото пестник е паднала в региона на Мадан. Снимки във Фейсбук демонстрират размера на ледените парчета от село Галище.





Във видео, оповестено от Meteo Balkans, се виждат вредите от бурята и градушката в Златоград - улиците са побелели от лед и наподобяват като че ли има натрупал 15-20 см. сняг.



По данни на портала blitzortung за последните 12 часа над Югоизточна Европа са паднали над 100 000 мълнии, като почти една пета от тях са били над България.

Над страната се движат няколко мощни купесто-дъждовни облачни системи. Валежите ще продължат вечерта и през нощта, когато последователно ще утихват. В неделя обаче процесите ще се засилват още веднъж с предстоящи гръмотевични стихии с градушки в северозападната половина на България.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР