Пороен дъжд наводни граничния пункт Капъкуле - Капитан Андреево късно

...
Пороен дъжд наводни граничния пункт Капъкуле - Капитан Андреево късно
Коментари Харесай

Порой наводни за кратко „Капитан Андреево“, евакуираха двама души в Добрич

Пороен дъжд наводни граничния пункт Капъкуле - Капитан Андреево късно нощес. Колите на пункта са почнали да се пълнят с придошлата вода, оповестиха турски медии.



Пътниците са били евакуирани. Властите в Турция са почнали да пренасочват колите към другите гранични пунктове с България.

В Добрич има наводнени етажи от къщи, апартамент и изби в Добрич поради мощните превалявания. Двама са евакуирани от домовете им. Те не са потърпевши и са настанени при родственици.

Те са се намирали в домовете си на улиците „ Арда “ и „ Ивайло “, сподели за Българска телеграфна агенция основен контрольор Тихомир Катранджиев, шеф на бранш „ Пожарогасене и аварийно-спасителна активност “ към Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “.

Дежурните чиновници на Община Добрич през нощта са получили 35 сигнала.

Около 2 часа след среднощ от добричкото село Богдан е придошла вода, която за малко е напълнила равнището на дерето в региона на бул. „ Русия “. Водата се е отдръпнала за към час и все още не излиза от коритото на река Добричка, оповестява БТВ. По публични данни на Метеостанцията в Добрич падналото количество дъжд до 6.00 часа е 69 л/кв.м.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР