Поредното убийство, причинено от разсеян млад шофьор, е напът да

...
Поредното убийство, причинено от разсеян млад шофьор, е напът да
Коментари Харесай

Прокурор Анастасова така и не намери време да „вземе“ книжката на шофьор-убиец

Поредното ликвидиране, породено от заплеснат млад водач, е напът да остане без наказване.

 

Година, откакто водач на камион прегази каратиста Спас Спасов, прокурорката Василена Анастасова от Районна прокуратура – София не си е мръднала пръста да задвижи по някакъв метод следствието, настояват осведомени.

 

Фаталният случай се случи на 5 юли м.г. в квартал „ Красно село “ към 18 часа. Докато Спас Спасов пресича бул. „ Гоце Делчев ", от подлеза се изкачва камион. Шофьорът, на 26 години, вместо да гледа пътя, в този миг е „ ангажиран “ да си рови в телефона. Затова не вижда, че по улицата минава човек, и не стопира. Ударът е гибелен за Спасов, а килърът се пробва да избяга. Автомобил в насрещното придвижване обаче му загражда пътя.

 

Минава година, а на водача даже не е взета книжката, изясняват близки на Спас Спасов.

Убиецът няма и обвиняване, очевидно правенето му е доста комплицирана задача за прокурор Анастасова. И това, в случай, че по случая няма някакви загадки, още повече, че всичко е записано на камери. Експертизата също е подготвена, освен това от януари, т.е. от преди повече от половин година.

 

Да напомним, че злополуката, при коя то дрогираният палач Георги Семерджиев умъртви две девойки стана единствено ден по-късно, откакто беше погубен Спас Спасов. След удара на бул. „ Черни връх ” дрогираният Семерджиев избяга и беше задържан часове по-късно. Делото против него, при всички затруднения, свързани и с помощта от всякакви служители на реда, другари на килъра, е към този момент на втора инстанция. Далеч по-елементарния проблем към злополуката, при която умира Спас Спасов, обаче е в изходна позиция.

 

Вероятно прокурорката е претрупана от доста задания, майтапят се нейни сътрудници от държавното обвиняване и допълват, че тя си строи къща в село край морето, само че също постепенно и от години.

И до момента в който обвинителката Василена Анастасова бездейства повече от година, водачът палач прави опит да си набави подправени документи за камиона. Полицията към този момент проверява тази спекулация, само че не тъй като „ способен орган “ я е разкрил, а тъй като близки на убития Спасов са подали сигнал.

 

Както нормално става у нас, засегнатите постоянно се постанова да правят работата на „ проверяващите “, изключително при произшествия. 

Прокурорката Василена Анастасова очевидно е огромен хуманист и до момента не е блеснала със сурова присъда. Юристи даже настояват, че по нейни каузи се стига до ниски компенсации за гибел при произшествия. От това несъмнено били доста удовлетворени застрахователните компании, тъй като не плащали огромни компенсации.

 

Други пък споделят, че са я засичали в компанията на прословутия Пепи Еврото, само че акцентират – в годините, в които думата му имаше тежест в правосъдната власт и пред някогашния основен прокурор Иван Гешев. Кариерата й по този начин или другояче е напряко стремителна. През 2015 година тя е младши прокурор в Районна прокуратура, а в края на 2022 година Гешев към този момент предлага на Висш съдебен съвет да я увеличи в сан от прокурор в окръжна – в апелативна прокуратура. Чудесно е когато млади адвокати са такта добре оценени от началниците си, само че отзив за работата им въпреки всичко са приключените каузи.

Инфо: Уикенд

Тагове: Спас Спасов Василена Анастасова прокурор Иван Гешев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР