Поредно жестоко убийство на жена у нас. Тялото на 32-годишна

...
Поредно жестоко убийство на жена у нас. Тялото на 32-годишна
Коментари Харесай

Отвлечената и убита жена в София не е търсила помощ в полицията

Поредно грубо ликвидиране на жена у нас. Тялото на 32-годишна жена беше намерено в багажник на кола в столицата. По първична информация става дума за похищение и ликвидиране. Жертвата не е подавала сигнали за принуждение към полицията, само че е търсила помощ от неправителствени организации.

Фаталният завършек на този случай е можел да бъде предотвратен, призна основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров. За казуса, обаче, органите на реда са известени едвам когато околните ѝ изгубили връзка с нея.
На 3 април е подаден формалният сигнал от нейни близки, че нямат контакт с нея. Не се е явила на среща, на която трябвало да вземе детето си.
гл. комисар Петър Тодоров, основен секретар на Министерство на вътрешните работи

Тялото на дамата е намерено в багажник на кола, паркирана в квартал „ Захарна фабрика “ в София. За убийството е арестуван мъж, с който тя е била в близки връзки.

„ В резултат на персонални изострени връзки той е пристъпил към това брутално деяние “, споделя основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев разяснява, че казусът с домашното принуждение напоследък ескалира.
В случая има данни, че жертвата е търсила помощ неправителствени организации. За страдание тя не е стигнала до полицията.
Иван Демерджиев, длъжностен министър на вътрешните работи

От „ Асоциация Анимус “ признаха, че не е казус жертвите на домашно принуждение да не се обръщат към органите на реда.

„ Много постоянно причинителите на принуждение внушават на жертвите, че са вездесъщи, познават всички и че имат доста положителни другари във всички институции и в случай че тя потърси помощ той първо ще научи по тази причина, че жертвата е търсила помощ “, споделя Катя Кръстанова от Фондация „ Асоциация Анимус “.

В случаи на сигнали за домашно принуждение, институциите незабавно издават ограничаващи заповеди, сподели юрист Богомил Йорданов

„ Съдът издава такава заповед със възбрана насилникът да се доближава на 150м, да посещава места за отдих и работа на потърпевшото лице, само че действително няма по какъв начин дейно това да бъде възпрепятствано. Може умерено насилникът да отиде, да извърши даже ликвидиране и няма по какъв начин да бъде спрян “, показва адв. Богомил Йорданов.

Полицията неотложно да бъде известена, при положение на нарушена ограничаваща заповед, поучава юристът.

Задържаният за убийството 34-годишен мъж е притеглен като обвинен. След два дни прокуратурата ще внесе искане да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Вижте още във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР