Поредният шамар за всички институции - така служебният министър на

...
Поредният шамар за всички институции - така служебният министър на
Коментари Харесай

Новите санкции по Магнитски са пореден шамар за институциите: Иван Демерджиев

Поредният пестник за всички институции - по този начин служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев дефинира новите наказания по световния закон Магнитски, наложени в петък (10 февруари), като в листата попаднаха някогашният финансов министър от ГЕРБ Владислав Горанов, някогашният енергиен министър от Българска социалистическа партия Румен Овчаров и ръководителят на придвижване Русофили Николай Малинов.

Министър Демерджиев разяснява тематиката в изявление в ефира на БНР и акцентира, че прокуратурата не може да чака, а би трябвало да прояви интензивност и да инициира събиране на доказателства.

" За мен е доста забавен претекстът, който касае Горанов, че е стимулирал избрани лица да одобряват несъмнено законодателство. Лесно можем да си отговорим кой е имал болшинство за приемане на законодателство. Прокуратурата не може да чака. Нека един път да прояви интензивност ", прикани министърът.
Той напомни, че в прокуратурата има някакви производства, само че прави усещане, че предметът на огромна част от тях се разминава с претекстовете, с които са наложени глобите от Съединени американски щати.

" Всичко, което имаме, е импортирано. Ще се постараем да го допълним оптимално в къс период, с цел да няма още веднъж оправдания, че липсват данни ", акцентира министърът.
По думите на Демерджиев е добре да се провежда разпит посредством делегация на Васил Божков, който бе измежду първите глобени предходната година. До момента той не се е състоял. Демерджиев изрази подозрение, че управляващите в Дубай не дават единодушие това да се случи и уточни, че има доста разновидности да се направи сходен разпит.

" Трябва по формален ред да се изискат всички документи, с които разполагат партньорските служби и прокуратури ", добави министърът.
Според него следствията са осъществявани официално и това е било чест метод.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР