BMW е забелязано да тества прототип на обновения си M5,

...
BMW е забелязано да тества прототип на обновения си M5,
Коментари Харесай

2025 BMW M5

BMW е видяно да тества първообраз на актуализирания си M5, който е първият в историята на марката с електрификация.

Той е основан на модифицираната Серия 5, която беше показана предходната година за моделната година 2024. М5 би трябвало да се появи по-късно тази година, което значи, че евентуално ще доближи до шоурумите като модел за 2025 година в Съединени американски щати.

Прототипът може да наподобява на един от тестовите коли за обновената Серия 5, само че показателни улики сочат, че става въпрос за разновидността M5. Сред тях са четирите накрайника на изпускателната система, разширените арки на колелата, спирачните ротори с размер на тава за пица и множеството въздухозаборници в предната част.

Изглежда, че има и хлътналост в капака, която води обратно от центъра на решетката - дизайн, който за първи път се появи при M3 и M4, а неотдавна и при XM 2023. Приличащата на паяжина шарка на колелата при някои прототипи също е сходна на тази при M3 и M4.

 width=

Не липсват и стикерите " Electrified Vehicle ", които удостоверяват съществуването на електрифицирано задвижване. На предния фендър от страната на водача може да се види и похлупак на врата за зареждане. Вероятният залог е plug-in хибридният V-8 задвижващ елемент, който дебютира в XM SUV.

XM комбинира най-новия 4,4-литров V-8 с два турбокомпресора на BMW с електромотор, интегриран с трансмисията, в тази ситуация 8-степенна автоматизирана. Комбинацията е с мощ 644 к.с. в общоприетоо осъществяване и 738 к.с. в модела XM Label Red 2024 година, като и двете стойности биха означавали нарастване за M5.

Максималната мощ на отиващия си M5 е 627 к.с. при модела CS. С хибридната настройка от вида plug-in би трябвало да е вероятен и непретенциозен електрически пробег.

Преработеният M5 може да бъде и първият в историята на марката с опция за избор на втори задвижващ елемент, по-конкретно батерийно-електрическа настройка. Съобщава се, че тази задвижваща система ще се появи в някакъв миг с повече от 1000 к.с., което би трябвало да помогне на M5 да не изостава от електрически супер седани като Tesla Model S Plaid и Lucid Air Sapphire, както и от новия Taycan Turbo GT на Porsche. Известно е, че подразделението M организира проби на четиримоторна електрическа задвижваща система.

Обновената Серия 5 също има електрически вид на i5. Укротената версия M Performance на i5 носи емблемата M60 и разполага с 590 к.с. Може би в някакъв миг ще има вид i5 M с четири мотора и гореспоменатата мощ от над 1000 к.с.

Най-новото M5 ще се появи и с каросерия M5 Touring комби. Въпреки че Съединени американски щати пропущат по-малкия M3 Touring, който следва да бъде освежен, BMW удостовери, че M5 Touring ще доближи локалните крайбрежия, тъкмо както предходното потомство M5 Touring.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР