Поредният медал за българското таекуондо донесе Калоян Бинев на един

...
Поредният медал за българското таекуондо донесе Калоян Бинев на един
Коментари Харесай

Калоян Бинев – първият българин с медал от световното издание на Presidents Cup – G2

Поредният орден за българското таекуондо донесе Калоян Бинев на един от най-тежките и влиятелни международни шампионати по таекуондо "Presidents Cup ".

Калоян Бинев завоюва сребърен орден в Агадир, Мароко на шампионат с сан G2, който удвоява точките за международната и олимпийска класации.

В Мароко българинът мина през шест кръга и пет дръзки борби до среброто. Заради положителното си класиране в международната класация той пропусна първия кръг. Още на страта във втория кръг, Бинев отстрани представителя на Англия с безапелационна разлика.

Победата го води при играч на домакините, който също не бе пожален и с 15:11 мароканецът бе повален. В третата си среща нашето момче надделя и хърватин с 21:18, а успеха донесе сигурен орден за Калоян Бинев.

На полуфинала Бинев срещна международния вицешампион от Португарлия – Нуно Коста. И тук Бинев не остави късмет на съперника си и успеха му с 12:10 го прати непосредствено на финала.

Там българският национал в категория до 63 кг. се изправи против многократния златен медалист – Маркос Кабалера от Испания и след оспорвана борба се окичи със сребърен орден.

С този успех, младият Бинев си обезпечи покана за идните серии на Гран При по таекуондо. С това идва и идващият казус, и България за първи път в историята на таекуондо ще има двама участника на Гран При, от където медалите носят съвсем несъмнено присъединяване на Олимпийските игри в Токио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР