Поредните поройни дъждове в Гърция доведоха до наводнения на жилищни

...
Поредните поройни дъждове в Гърция доведоха до наводнения на жилищни
Коментари Харесай

Гърция отново се бори с тежки наводнения седмици след пороите, убили 16 души

Поредните поройни дъждове в Гърция доведоха до наводнения на жилищни здания и пътища в централната област Тесалия. Електричеството беше прекратено в морския град Волос и остров Евия.

Осем села са евакуирани късно вечерта в сряда, откакто равнището на реките се е повишило рисково по време на бурята " Елиас ".

Движението на коли във Волос е спряно, а близо 140 000 локални поданици са призовани да не излизат на открито.

Поредната рецесия идва единствено няколко седмици откакто 16 души починаха при тежките наводнения поради бурята " Даниел ". Волос, както и други селища в Централна Гърция, към момента се възвръщат от бедствието от началото на септември.

Στο απαίδευτο μάτι μπορεί να φαίνεται ότι οι φωτογραφίες είναι από τον ίδιο μήνα αλλά στην πραγματικότητα τραβήχτηκαν με 16.000 χρόνια διαφορά.
— Apostolos Zatagias (@ApostolosZatag1)
Десетки хиляди селскостопански животни бяха изгубени, доста къщи и пътища са разрушени, а в някои села към момента няма достъп до питейна вода поради остарялото наводняване.

Оценката на вредите от по-ранната рецесия е за над 2 милиарда евро, като единствено възобновяване на инфраструктурата ще коства към 700 млн. евро.

Премиерът Кириякос Мицотакис анонсира, че ще промени системата за реакция при изключителни обстановки поради все по-голямата периодичност на рискови метеорологични феномени и горски пожари.

" Катимерини " показва, че при новия механизъм част от ограниченията за обезопасяване на популацията ще се задействат автоматизирано за разлика от в този момент, когато това се случва в последния миг.

Медията дава образец с това, че в сряда никой не е знаел дали учебните заведения в региона Атика ще бъдат затворени поради новата стихия, а районните управляващи са давали спорна информация, до момента в който чакат правителствотода се разпореди по въпроса.

Министерството за гражданска отбрана възнамерява да образова и всички държавни чиновници и хора от локалните управляващи на подготовка за реакция при естествени бедствия.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР