Поредната голяма реч на британския премиер Тереза Мей отново не

...
Поредната голяма реч на британския премиер Тереза Мей отново не
Коментари Харесай

Тереза Мей в откровена реч за Брекзит: Никой няма да получи каквото иска

Поредната огромна тирада на английския министър председател Тереза Мей още веднъж не даде отговор на огромните въпроси пред постигането на договорката с Европейски Съюз. Тя обаче ще бъде запомнена с опита на Тереза Мей този път да бъде откровена с британците, оповестява БНР.

За първи път тя призна, че постигането на преференциална договорка и за двете страни ще бъде мъчно, че животът отвън Европейски Съюз няма да е елементарен. За първи път сякаш бе изключена опцията Англия да напусне Европейски Съюз без договорка.

„ Това са договаряния и нито една от двете страни не може да получи тъкмо това, което желае. Но съм уверена, че можем да сключим съглашение “, посочи Тереза Мей. Тя насочи апел към Европейски Съюз за взаимни отстъпки, тонът ѝ бе доста прагматичен, само че остана непоколебима по въпроса за твърда северноирландска граница, като изцяло неприемливо.

Политическите наблюдаващи дефинираха речта на Тереза Мей като " откровена “. Това не е по никакъв начин малко. Тереза Мей, която се прочу в предходни изявления с фразата „ без договорка е по-добре, в сравнение с с неприятна договорка “, призна, че в случай че се наложи да се работи съгласно разпоредбите на Световната комерсиална организация, изискванията ще са доста по-различни.

„ Аз желая да съм откровена с хората. Защото действителността е, че би трябвало да се надигнем пред някои твърди обстоятелства. Напускаме общия пазар, животът ще бъде по-различен. В избрана степен достъпът до пазарите ни ще е по-ограничен, в сравнение с е в този момент “, уточни тя.

Въпреки че в огромна част от речта си Тереза Мей звучеше доста рационално имаше и моменти, в които прояви типичната си непреклонност. Тя се отбрани от нападките на Брюксел за по този начин наречения " чери пикинг “ или желанието на Англия да се занимава единствено с неща, които ѝ изнасят.

„ Всяко свободно комерсиално съглашение разрешава друг достъп до пазара според от ползите на обособените страни. Ако това е „ чери пикинг “, то тогава всяка комерсиална договореност е „ чери пикинг “, съобщи министър председателят.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР