Поредна размяна на атаки между Израел и Ивицата Газа. Според

...
Поредна размяна на атаки между Израел и Ивицата Газа. Според
Коментари Харесай

Поредна размяна на атаки между Израел и Ивицата Газа, въздушна тревога в Тел Авив

Поредна замяна на офанзиви сред Израел и Ивицата Газа. Според палестинската страна за миналото денонощие са убити 55 души. Израел удостовери гибелта на " десетки терористи " от Хамас, както и че броят на израелските заложници е 212.

Нападенията в Ивицата ще стават все по-интензивни, Израел е подготвен за " идната фаза на войната, когато изискванията го разрешат ", споделиха още от военното командване. От Организация на обединените нации се надяват през днешния ден, през пункта Рафа, да бъде позволена нова филантропична помощ.

Сигнал за въздушна паника в Тел Авив рано тази заран. От Газа към изралекса територия още веднъж полетяха ракети. Израел разгласи, че ще усили офанзивите в Газа и прикани цивилното обитаеми, останало в северната част, да се реалокира към южните региони на анклава.

" За вашата лична сигурност - премесетет се на юг. Ще продължим да нападаме град Газа все по-интензивно. Проследяваме филантропичната помощ, която влезе през Египет - вода и лекарства, да бъдат разпределени в филантропичната зона, която сме обособили ", съобщи контраадмирал Даниел Хагари, представител на военните.

Според него това ще даде опция да се минимализират жертвите по време на " идната фаза " на войната. Струпването на военни и техниката по границата с палестинската територия продължава, само че не е ясно по кое време ще стартира предстоящата огромна сухопътна интервенция. Израелското командване удостовери, че е поразило клетка на радикалната формация " Хамас " на Западния бряг.

Радикалната шиитска формация " Хизбула " въвлича Ливан във война, съобщи боен представител на Израел, след следващата замяна на удари сред израел и ислямистите. Израелската страна подреди евакуация на още 14 обитаеми места, които се намират на към 5 км от границата с Ливан.

Експлозиите в резултат на израелските офанзиви, в града Газа не стопират. Болниците мъчно се оправят с броя ранени. В доста от тях към този момент няма ток. Тежка остава обстановката в региона на контролно пропускателния пункт Рафа. Стотици непознати жители чакат опция да изоставен палестинската територия.

" Тук е рисково, има въздушни офанзиви покрай границата. Дъщеря ми видя тела на починали деца, на възрастни. Детето ми е травматизиращо - бъде се нощем и тича към вратата. Казвам й да не се опасява, шведското посолство ще ни помогне ", добави Махмуд Абу-Мусалем, жител на Швеция.

Капка в морето - по този начин от Организация на обединените нации дефинираха влизането на 20те камиона гуманитарна помощ в Газа. Според специалистите, изискванията в анклава са " пагубни " и това, което е пристигнало като помощи не е задоволително.

" Това, което влезе като помощи въобще не може да покрие потребностите. То съставлява доста дребна част от това, което е належащо. Вместо 20 камиона, дневно би трябвало да влизат 100, 200. Зависи и с какво са натоварени, само че приказваме за храна и вода, лекарства и гориво. Това е належащо изискване, с цел да отговорим на филантропичните животоспасяващи условия и потребности сега ", сподели още Джеръми Хопкинс, представител на Детския фонд на Организация на обединените нации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР