Поредна ракетна атака в Запорожие. Двама души бяха убити, а

...
Поредна ракетна атака в Запорожие. Двама души бяха убити, а
Коментари Харесай

„Няма да жертваме всичките си хора за нищо“. Украйна обмисля да се изтегли от Бахмут

Поредна ракетна офанзива в Запорожие. Двама души бяха убити, а няколко бяха ранени след нощно нахлуване против жилищна постройка в Запорожие. Службата за изключителни обстановки на Украйна е избавила 20 души от пететажната жилищна постройка. Злото няма да цари в нашата земя. Сградата е била " съвсем изцяло разрушена. Регионалната военна администрация на Запорожие съобщи, че Русия наподобява е употребила ракета С-300. Откакто нахлу в Украйна преди една година, Русия бомбардира разнообразни градове и селища, които искаше да окупира.
Тази зима свърши. Беше доста сложна и всеки украинец без пресилване усети тази компликация. Но все пак успяхме да осигурим на Украйна сила и топлота. Да, опасността за енергийната система остава. Обръщаме внимание и на регионите на фронтовата линия. Онези градове и региони, които са подложени на съветски обстрел всеки денонощно. На умишлен гнет.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Съветникът на украинския президент заяви, че украинската войска може да изтегли войските си от град Бахмут, Това би означавало, че Русия ще завземе града, който стана знак на украинската опозиция.
Руските войски водят кървава атака за завладяване на Бахмут, която продължава с месеци.

„ Нашата войска явно ще обмисли всички разновидности. Досега тя държеше контрола над града, само че в случай че би трябвало, ще се изтегли “, сподели Олександър Роднянски, стопански консултант на украинския президента.

„ Няма да жертваме всичките си хора за нищо “, добави той.

Русия е употребила най-хубавите войски на групировката „ Вагнер “, с цел да обкръжи града. Ожесточените боеве в украинския град Бахмут не престават, а от фронтовата линия идват от ден на ден ранени бойци.
Жив съм, популярност Богу. Мисля за двамата си приятели. Къде са те? Какво се е случило с тях? Надявам се, че са съумели да избягат и са стигнали до нашите войски.
Вадим украински военнослужещ

Мястото е известно с със своите солни и гипсови мини, само че сега се е трансформирало в нереален град. Битката за Бахмут се трансформира в въплъщение на решимостта на Украйна, защото бранителите на града устояват на непрестанния обстрел, а съветските войски понасят тежки загуби.

Бахмут се намира в Донецката област, една от четирите области, която Русия анексира нелегално предходната есен. Москва има надзор над половината от нея. За да завземат другата част, съветските сили би трябвало да преминат през Бахмут. Това е единственият път към по-големите градове под украински надзор, откогато през септември украинските войски си върнаха Изюм в Харковска област. Анализатори споделят, че в случай че Бахмут падне под съветски надзор, това би било удар за Украйна и би дало на Русия тактически преимущества. Все отново това не би имало съдбоносен темперамент за изхода от войната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР