Поредна провокация спрямо страната ни от Република Северна Македония. Паметната

...
Поредна провокация спрямо страната ни от Република Северна Македония. Паметната
Коментари Харесай

Нова гавра: Македонци изкъртиха паметника на жертвите от кораба „Илинден”

Поредна провокация по отношение на страната ни от Република Северна Македония. Паметната плоча на удавилите се български туристи в Охридското езеро на 5 септември 2009 година е счупена и изтръгната от постамента си.

"Това е нечовешка, сатанинска ненавист към България и българите. Такава ненавист се нуждае от дълго и дейно лекуване, а не от отстъпки и отстъпчивост " - написа яростно общественикът и публицист Александър Урумов в профила си във Facebook.

Той е публликувал скрийншот от профила на мъж от Северна Македония, който на македонски е написал под фотографията: „ Това ли е пътят към Европа? И тези ли бяха фашисти?”.

Всичко това се случва на фона на отхвърли на страната ни да поддържа евроинтеграцията на Република Северна Македояни, поради потъпкването на историята ни. Това мощно разгневи голяма част от националистическото съсловие в западната ни съседка.



Припомняме, че нещастието с кораба „ Илинден “, пренасящ 57 български туристи от Охрид за Свети Наум, се случи на 5 септември 2009 година, когато към 10:30 ч. плавателният се прекатурна и потъна на към 250 метра от брега на Охридското езеро. От жертвите на злополуката, осем бяха поданици на община Антон, четирима бяха от община Пирдоп и по един от общините Златица, Мирково и Рибарица.

Счупена и изтръгната плочата на удавилите се български туристи в Охридското езеро - 5 септември 2009 година Това е...
Публикувахте от в
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР