Поредна жертва на насилие от Стара Загора даде гласност за

...
Поредна жертва на насилие от Стара Загора даде гласност за
Коментари Харесай

Дело за отвлечена, бита и малтретирана жена от авер на Георги Макетния не влиза в съда вече година /видео/

Поредна жертва на принуждение от Стара Загора даде публичност за случилото се с нея преди повече от година. Тя е майка на две деца и е била жестоко пребита и отвлечена от мъж, който съгласно пострадалата, е другар със посочения за причинител на похищението над 18-годишната Дебора. Делото за побоя, малтретирането и отвличането на дамата не може да влезе в съда към този момент повече от година.
Диляна Катранджиева била бита към четири часа, а получените контузии – жестоки.
„ Имах синини, мозъчно разтърсване, комоцио, счупени ребра, ключица и два зъба. Бях срината ”, споделя тя. Жената подава неведнъж тъжби против насилника – съвсем всяка седмица, само че ограничения не се подхващат.
„ Заплахите към мен не престават, дружно с опитите за оскърбление. Не знам какво да чакам. Насилникът ми си взе квартира, покрай моя дом. Вече година пребивавам в безспорен боязън. Опитва се да влияе душевен и на децата ми ”, подчерта Катранджиева.
Тя счита, че насилникът ѝ е „ допустимо да заплаща някъде ”, с цел да не влиза делото в съда толкоз дълго време. „ Това е към този момент година и половина и нищо не се случва. Не знам кой е зад тила му, само че за мен има нещо ”, акцентира дамата.
През 2014 година мъжът, с който са съжителствали, с изключение на побой, я е подстригал.
„ Явно си мислят, че по този метод ще унижат дамата. И за това имаше тъжба, по която нищо не се направи тогава ”, сподели Диляна. 
След питане от NOVA прокуратурата ревизира случая на Диляна. От обвиняването обясниха, че делото минава от Районната в Окръжната прокуратура. Назначени са разнообразни типове експертизи. Обяснението за забавянето – желали да издигнат дейно обвиняване. Процесът бил връзван от Закона за домашното принуждение, съгласно който насилникът нямало да получи дейно наказване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР