Поредна акция срещу бездействието'“ на държавата на сигнали срещу насилие

...
Поредна акция срещу бездействието'“ на държавата на сигнали срещу насилие
Коментари Харесай

След случая с кучето Мечо: Протест срещу „бездействието на държавата“


Поредна акция против „ бездействието' “ на страната на сигнали против принуждение над животни. Поводът - казусът с кучето Мечо. Оказва се, че арестуваният за експанзията Захари Шулев е проявявал свирепост и преди.

Десетки се събраха пред Министерството на вътрешните работи и внесоха искане за по-ефективни присъди за насилниците на животни.

Събрали са близо 15 000 подписа.

„ Настояваме на телефон 112 да се одобряват сигналите за закононарушения против животни, настояваме Министерство на вътрешните работи да прави съществено отговорностите си. Който аргументи гибел или трайно увреждане на гръбначно животно, получава до три години отнемане от независимост. Нашият план е наказването да стане до 4 години. Организирането на кучешки боеве – желаеме закононарушението да наказуемо не до 5 години, както е сега, до 6 “, сподели адв. Мариета Караджова, юрист от Софийска адвокатска гилдия.

беше арестуван на 17 ноември, откакто в обществените мрежи беше публикуван видеозапис от охранителна камера, на който се вижда по какъв начин мъж примамва куче с храна и го взима със себе си. Малко по-късно обаче той връща със счупвания и порезни рани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР