Поредица от събития за Деня на детето се организират в

...
Поредица от събития за Деня на детето се организират в
Коментари Харесай

Полезно за малки и големи: Къде да заведем детето на 1 юни (ПО ГРАДОВЕ)

Поредица от събития за Деня на детето се провеждат в огромните градове в страната на 1 юни, осведоми Монитор.

СОФИЯ

„ Весел празник на площада “ – пред Столичната библиотека ще има доста занимателни игри, викторини, атракции, детски песни, дарове и безвъзмездни читателски карти за децата. Началото е от 11:30 ч., когато децата на София ще могат да рисуват дружно с художника Иван Яхнаджиев, ще има осъществявания на музикални и танцови сформира от Двореца на децата.

Празникът продължава в 14:30 със занимателна стратегия с присъединяване на герои от филмчето „ Пес патрул “, детска вокална група „ Смехоранчетата “ с началник Галина Коджаманова, доста игри и викторини с дарове. През целия ден ще има стрийминг предавания от празничната стратегия, която при неприятно време ще се реалокира в Американския център и Детския център на Столичната библиотека.

„ Един човек – дете на града “ – празник до „ Един човек “ в Градската градина. От 11.00 до 13.00 ч. ще рисуваме, ще пишем и ще се забавляваме с една гигантска играчка. Тя наподобява на супер компютър, на воин от електронна игра, на система за видеоразговори или на загадъчно софтуерно създание с изкуствен интелект. Авторът на „ Един човек “ Венелин Шурелов ще дава отговор на вашите въпроси за това по какъв начин работи фигурата от екрани, по какъв начин е направена, за какво наподобява по този начин, какво търсят с изкуството си актуалните създатели. Мястото е пл. „ Княз Александър I Батенберг ”. Събитието се провежда взаимно със Столична община, Унгарския културен институт – София, Първо главно учебно заведение „ Васил Левски “ – Костинброд, Унгаро-българската комерсиална камара, Националната художествена академия и с поддръжката на Йордан Петров Бочков. „ Един човек “ е първият план по стратегия „ Навън “ на Столична община за поддръжка на краткотрайни художествени съоръжения в градска среда.
От 17:30 ч. стартира празникът в парк „ Дружба “ до езерото. Той е част от Културния календар на Столична община и се провежда от регион „ Искър “ и дом на културата „ Искър “. Очакват ви песни, смях, игри, детска дискотека, Пипи, Томи и Аника, клоунът Роско. Ако времето е неприятно празникът ще се реалокира на закрито в дом на културата „ Искър “.

Тържествата по деня на детето не престават на 5 юни, когато ще се означи десетата годишнина на Детския панаир. Събитието включва над 40 културно-образователни начинания за деца и по традиция ще се организира на пред Народния спектакъл „ Иван Вазов ”. Съорганизатори са Фондация „ Изиарт “ и Столична община, а всички начинания са с вход свободен. От 11.00 до 19.00 ч. на територията на Градската градина и в околните музеи и галерии ще има работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, грънчарство, краснопис и доста други. Очакват ви още музикални и театрални спектакли, танци и игри за най-малките. Както всяка година ще бъде показана и същинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на същински пожарникари. Детски панаир е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 година

БУРГАС

Безплатна прожекция на детски филмчета, куклен театър, премиера на книжки в новата библиотека, работилнички за картини на пъстър пясък и въздушни пумпали в ПланетУм, занимателни игри и фокуси в Зоопарк Бургас, празничен концерт на сцена „ Охлюва ” с присъединяване на обичания воин на най-малките Мики Маус и приказни феи са единствено част от многото начинания, проведени във връзка Деня на детето в Бургас.

Интересните и постоянно настоящи приказки за „ Бамби ”, „ Лейди и скитника ” и „ Снежанка и седемте джуджета ” започват празничната стратегия в постройката на новата библиотека от 11 до 14 часа, в Зрителната зала. Инициативата „ В детството на мама и тати ” от 15.00 часа ще показа пред малчуганите детски филмчета от остарели ленти. Така децата ще се върнат обратно в детството на родителите си, доста преди новите технологии да навлязат в всекидневието ни. В програмата са включени 13 филмчета, измежду които „ Бременските музиканти ”, „ Петльо и врабчето ”, „ Приключенията на барон Мюнхаузен ” и други Празничната стратегия в Центъра за модерно изкуство и библиотека продължава със срещата на сладкодумната Мирела Костадинова, която ще опише за книгата си „ Червени мишки “ от 17.00 часа.

По традиция и Авиомузей – Бургас се включва с изненади за 1 юни. Всички деца ще имат опция да посетят забавната експозиция, в която са събрани летателни апарати от гражданската, военната и селскостопанската авиация, както и изложбата „ България и космосът ”. Входът е безвъзмезден, самодейността е подкрепена от МЛ „ Лина “. Четири специфични работилнички са подготвили в теоретичен център ПланетУм в Морска гара. Те са разграничени в два модула от 10 до 14 години – ателие за направа на самолети и хранилки за птици, а вторият модул включва разработване на картини от пъстър пясък и въздушни пумпали и ще се провеждат от 15 до 20 часа. Входът е безвъзмезден.

Приказни феи с атрактивни рокли с крилца ще посрещат малчуганите на открита сцена „ Охлюва ” от 17.30 часа. Тогава с доста песни, танци и игри деца и родители ще отбележат най-чакания празник 1 юни. За най-любознателните ще има викторина с дарове книжки, бои, тебешири.

Зоопарк Бургас / ZOO Burgas са подготвили специфична празнична стратегия със занимателни игри и фокуси. Началото е в 12:00 часа. Пътуването с корабче до остров Света Анастасия също е прелестна концепция за празника. Часовете на отплаване са 10.00, 13.30 и 15.00 часа.

Куклен спектакъл – Бургас ще показа „ На приказки с Топчо “ – куклен театър. Мястото е Експозиционен център „ Флора Бургас “, начало в 18.00 часа.

ИЗГРЕВ ПАРК ФЕСТ – #101 СЛЪНЦА – Четвъртото издание на фестивала ще предложи доста занимания и забавни креативен провокации. Мястото е парк „ Изгрев “, начало в 17.00 часа. В програмата са включени представянето на детската брошура „ Формула за благополучие ”, майсторски клас по креативно писане, галерия, занимания за кучета, зумба и други

ВАРНА

В празничния ден – 1 юни – децата могат да посетят Народна астрономическа обсерватория и планетариум „ Николай Коперник “, който е подготвил прожекция „ Космическо странствуване “ от 10:00 до 11:00 часа и разглеждане на непрекъснатата галерия. Програмата в НАОП ще продължи с Аерокосмическа работилница от 11:00 до 12:00 часа, където най-малките участници ще оцветяват галактически оцветинки и ще рисуват, а по-големите ще сглобяват модели и макети. При ясно време е планувано наблюдаване на Слънцето със безоблачен телескоп от 12:00 до 12:30 часа.

Най-голямото фамилно изобразяване навън ще се организира във Варна по случай Денят на детето. Мястото е градината на Карин дом, в сърцето на Морската градина, а с изключение на изобразяване уредниците са подготвили доста изненади. Събитието е планувано за интервала сред 16.00 и 20.00 часа. Организаторите ще предложат няколко разнообразни техни за изобразяване. За най-малките е очакван детски „ Арте клас “ на платна с акрилни и водни бои.

От 10.00 часа във Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ ще се организира Ден на отворените порти във връзка Деня на детето.

СТАРА ЗАГОРА

В Парк „ Пети октомври “ в 10.00 часа ще има концерт на детски градини, а от 11.00 ч. Куклен театър „ Пролетни завършения “ с ревю „ Пролет-лято 2021 “ на Куклено студио „ Слънчице “ при Детски отдел на библиотека „ Родина “. От 10.00 до 12.00 часа – арт работилници и ателиета на школи при НЧ „ Родина 1860 “, ЦПЛР Стара Загора, и СЦДЖ – „ Зелени Балкани “ оферират разнообразни занимания за малчуганите. Полицейски автомобил, мотопед и пожарна кола ще бъдат измежду атракциите за децата в парка.

В Регионален исторически музей от 10.00 – 12.00 часа ще има „ Забавни игри в музея “, IV експозиционно равнище в постройката на РИМ – занимания за децата с настолни игри, пъзели, ще построят макет на антична цитадела и ще влязат в ролята на млади археолози.

В Къща музей „ Гео Милев “ в 12.30 часа ще се открие галерия „ Деца рисуват “.

В 17 ч. в двора на Старозагорска Света митрополия пък е очакван музикален интерактивен театър за деца от 3 до 6 години „ Клинг Кланг “ по музика на Клод Дебюси, Ерик Сати и В.А.Моцарт.

Празник на деца с кучета е проведен в Парк „ Зелен чеп “ с начален час 17.00 часа.

На сцена пред Община Стара Загора в 17,30 пък ще стартира концерт с присъединяване на сформира и обединения при ЦПЛР, НЧ „ Настроение 2017 “ и ДЮФХ „ Жарава “ при НЧ „ Родина 1860 “.

Детски празник „ Играй с другари офлайн “, проведен от Лайънс клуб Стара Загора, ще стартира в 17.30 часа в Парк „ Артилерийски “. В 18 ч. пък в парк „ Артилерийски – юг “ /Арт сцена/ ще има концерт на детски и юношески креативен обединения при НЧ „ Св. Климент Охридски 1858 “, НЧ „ Г. Бакалов 1933 “ и ДЮТС „ Броеничка “.

Още от Любопитно

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР