Пореден трус в управляващата коалиция в навечерието на втория тур

...
Пореден трус в управляващата коалиция в навечерието на втория тур
Коментари Харесай

Отношенията в сглобката: Напрежение между партньорите преди балотажа

Пореден трус в ръководещата коалиция в навечерието на втория тур на локалните избори. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че сглобката не съществува. „ Вероятно се майтапи “, дадоха отговор от ПП-ДБ.

В деня на вота сглобката изглеждаше добре в очите на Борисов. На въпрос ще има ли нови избори - сподели: „ Това би било най огромната нелепост “.

Преди изборите за София предложихме на ПП-ДБ да се издигне претендент, друг от родата на Държавна сигурност, и ние да не издигаме “, съобщи водачът на ГЕРБ

За два дни и след един избирателен ден нещата ескалираха. „ От идната седмица ще би трябвало да убедим хората, че сме положителни. Дори за мен това е мъчно да си го показва по какъв начин ще стане “, сподели Борисов.

„ Да си мерят приказките. Ще мине неделя, ние тогава ще решаваме. За мен сглобката сега не съществува. ГЕРБ, може би в сряда ще направя едно национално заседание за 2-3 дни и там ще преценяме въобще има ли смисъл с хора, които плашат личните си министри да бъдем и да носим морална отговорност “, сподели още той.

Отговорът на Политическа партия – Демократична България бе, че Борисов се майтапи, а егото му било наранено от загубата в София.

„ Чувам в последно време, че Бойко Борисов се майтапи с изборния развой, което ми е доста необичайно Около 7-8 пъти са намалели гласовете на ГЕРБ в София от предишните избори, давате ли си сметка какъв удар е това “, уточни Атанас Атанасов от ПП-ДБ.

„ Късно е да ни търсят – това се прави в неделя. В сряда няма по какъв начин да стане “, разяснява ръководителят на ГЕРБ

Но държавно управление би трябвало да има, освен това - постоянно, а не служебно, считат от ПП-ДБ.

„ В интерес на страната би трябвало да има постоянно държавно управление. Дали не се постановат избрани промени, в това число състава на държавно управление, това ще обсъдим след изборите в спокойна конюнктура “, съобщи Атанасов.

„ Ако не се направи промяна в службите, които с интензивно мероприятие съумяха да откраднат избор на над 400 000 българи, ще е мъчно да се продължи напред. Вярвам, че това са предизборни пристрастености “, сподели Венко Сабрутев от ПП-ДБ.

Според него шефът на службата би трябвало да се смени

В позиция до медиите съпредседателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски прикани сътрудниците във властта към политическа зрялост. А от „ Възраждане “ оповестиха, че от дълго време считат държавното управление за нежизнеспособно и нездравословно и допълниха, че към този момент и ГЕРБ считат като тях.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР