Пореден случай на забавена медицинска помощ, този път в Дупница.

...
Пореден случай на забавена медицинска помощ, този път в Дупница.
Коментари Харесай

Мъж почина след пет часа чакане за прием в болница

Пореден случай на забавена здравна помощ, този път в Дупница. Близките на възрастен мъж настояват, че той е чакал часове, с цел да бъде признат за лекуване, откакто е изпаднал в тежко положение, а по-късно умрял.

Случаят е от предходната събота.

„ Пет часа стояхме в Спешния център в Дупница, беше включен на О2, бяха му включени системи, ходихме по лечебните заведения. Първо го закарахме в частната болница в Дупница с колата за спешна помощ, смъкнаха го с носилката до вратата. От там ни споделиха, че няма места и той не може да бъде признат. Върнахме се в Спешния център, пет часа стояхме, до осем вечерта бяхме там, включен на О2, молейки се да бъде признат в държавната болница “. Това описа пред Нова телевизия снахата на умрелия мъж Магдалена Галчева.

Тя съобщи още, че ден по-рано мъжът е бил изписан от същото лечебно заведение.

По думите ѝ от болничното заведение са декларирали, че единственото място, където мъжът може да бъде признат, е Коронавирус отделението, като разновидността той да бъде настанен в него бил околните му да подпишат единодушие, че освобождават болничното заведение от отговорност за настаняването му там, защото мъжът бил с негативен Коронавирус тест.

Според околните му дългото очакване е асъдействало за гибелта му.

„ Здравната система в България не работи. Тя ни убива – постепенно и несъмнено “, съобщи Магдалена Галчева.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР