Пореден случай на домашно насилие завърши с убийството на жена

...
Пореден случай на домашно насилие завърши с убийството на жена
Коментари Харесай

Убитата в Перник жена е имала ограничителна заповед срещу мъжа си

Пореден случай на домашно принуждение приключи с убийството на жена в Перник. 40-годишната Анита Димитрова е открита мъртва в дома на брачна половинка си Димитър Димитров. Той е арестуван за съзнателно ликвидиране. В фамилията е имало спорове, а мъжът е получил ограничаваща заповед да не приближава дамата на повече от 50 метра.

Жената е открита мъртва от татко си и двете си деца. Сигналът за убийството е подаден от едно от децата, сподели на брифинг шефът на ОДМВР-Перник.

" Версиите са няколко - патологична ревнивост, има такива данни, не се изключва. Спор за пари. Версиите са няколко, една по една ще бъдат изчистени, само че в основата стои алкохолът, използването на алкохол ", добави старши комисар Павел Млеканов.

Как е станало убийството занапред ще се обяснява, към този момент е ясно, че по дамата не е стреляно, само че по тялото ѝ са нанесени голям брой контузии.

" Трупът на дамата е открит в фамилното жилище в квартал " Изток " в Перник, където в последните два месеца тя е живяла дружно със брачна половинка си. Установено е, че от началото на годината на брачна половинка е била издадена ограничаваща заповед и на жертвата е предоставена отбрана, като същият е бил длъжен да се въздържа от дейности на домашно принуждение, както и да не доближава потърпевшата и жилището, което населява на по-малко от 50 метра за период от 10 месеца. Съответно му е била наложена и санкция ", сподели Албена Стоилова - представител на Окръжна прокуратура - Перник.

След като е арестуван, мъжът се е възползвал от правото си да не дава пояснения. Пред околните на жертвата обаче декларирал, че не го е направил той. Димитър Димитров е правил няколко опита за самоубийство и Анита се е прибирала да живее при него.

Срещу Димитров е повдигнато обвиняване за съзнателно ликвидиране, мярката против него ще се гледа на следващия ден, 1 май. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи сред 10 и 20 години затвор.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР