Пореден скандал в парламента между управляващи и опозиция се завихри

...
Пореден скандал в парламента между управляващи и опозиция се завихри
Коментари Харесай

Парламентарни патаклами: ГЕРБ и БСП се захапаха на тема фашизъм и морал

Пореден скандал в Народното събрание сред ръководещи и съпротива се завихри през днешния ден. Повод стана декларация на ПГ на ГЕРБ, която провокира същинска лавина от реакции. Стигна се до обиди на тематика фашизъм, комунизъм, Белене, Аушвиц. Окупирана бе и парламентарната естрада.
В декларацията депутатът Маноил Манев от ГЕРБ подсети за случая със арестувания в Чехия българския жител, брат на депутата от Българска социалистическа партия Георги Стоилов. От ГЕРБ упрекнаха социалистите, че не могат да носят политическа отговорност и да признават остарели неточности.

“След изгубването на брат си депутатът от Българска социалистическа партия Георги Стоилов разгласи, че той не е дезертьор от закона, а е отишъл в чужбина да се лекува. Днес излиза наяве, че това е неистина. Още от 2017 година призовахме Българска социалистическа партия да се разграничи от своя народен представител и да изиска оставката му. Вместо това получихме дежурния отговор, че всеки е почтен до доказване на противното. Илия Стоилов, главен спонсор на Българска социалистическа партия, е бил съучастник с брат си е наказан, арестуван и следва да изтърпи наказването. Каквото и решение да вземе Българска социалистическа партия оттук насетне по проблема, то ще бъде закъсняло “, съобщи Манев, представен от bTV.

Отговорът на опозицията не закъсня.

“Подобни заявления не ви оказват помощ. Това, което се показва сега, е в най-хубавите фашистки обичаи, в които отговорността не е лична, а търсим отговорност от роднините на направилите закононарушение, част от които не са и потвърдени “, съобщи Кристиан Вигенин.

Обиден се почувства Вежди Рашидов:

“Ние викаме ли ви комунисти? “, попита той Българска социалистическа партия и прикани от трибуната да не бъдат изричани “ксенофобски изказвания”.

Спорът обаче се разрасна.

“Обаждате се от горната страна като в селска механа “, скара се на ръководителя на събранието Таско Ерменков от Българска социалистическа партия, който изиска сътрудниците му да не бъдат прекъсвани по време на многочислените процедури.

“Диктатът, който налагате тук, няма да ви помогне в изборите, а ще покаже, че сте нездравословни за страната “, съобщи Ерменков.

" Българските жители ще преценяват дали сме нездравословни, или не. Нека не изземвате функционалностите. Вие обичате да говорите от името на жителите, да оставим на 4 април те да решат “, отвърна Цвета Караянчева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР