Пореден символичен протест на българите в Брюксел под прозорците на

...
Пореден символичен протест на българите в Брюксел под прозорците на
Коментари Харесай

Българите в Брюксел на протест докато евродепутатите обсъждат ситуацията у нас

Пореден алегоричен митинг на българите в Брюксел под прозорците на Европейския съюз. Сънародниците ни се събират постоянно, с цел да изразят недоволството си от протичащото се у нас и да поддържат продължаващите в страната антиправителствени митинги. Днес в Европейския парламент комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) още веднъж на дневен ред са проблемите с демокрацията и върховенството на закона в страната.
Подобно чуване имаше в края на август предходната година, след което групата с ръководител нидерландския евродепутат Софи инт Велд изпрати спомагателни въпроси към българските управляващи. Отговорите тогава не бяха приемливи.

В днешното закрито съвещание ще бъдат изслушани зам.-министърът на правораздаването Евгени Стоянов, заместничките на основния прокурор Даниела Машева и Красимира Филипова и ръководителя на Комисията за отбрана от дискриминация Ана Джумалиева.

Ще вземат участие и представители на Еврокомисията и Венецианската комисия. Елена Йончева е българският евродепутат член на групата.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР