Пореден протест срещу поскъпването на водатаГраждани излязоха на поредния си

...
Пореден протест срещу поскъпването на водатаГраждани излязоха на поредния си
Коментари Харесай

Пореден протест срещу поскъпването на водата

Пореден митинг против повишаването на водата
Граждани излязоха на следващия си митинг пред постройката на Комисията по енергийно и водно контролиране (КЕВР) против заложеното нарастване на цената на водата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Малка група протестиращи се събра пред входа на КЕВР с желание да попречи на членовете на регулатора да влязат на днешното закрито съвещание за окончателното приемане на цените на ВиК услугите за 2019 година

Очаква се цените да бъдат променени в 27 обитаеми места, а най-скъпата вода ще заплащат жителите на Варна, Добрич, Шумен и Враца, където цената за кубик ще надскочи 3 лева Поскъпване се чака още и в столицата. Единственото място, където се планува поевтиняване на услугата е Кърджали, само че то ще бъде минимално и в размер на към 1,5%.

„ Надявам се да чуят нашите претенции. В тази страна съм забелязал, че в случай че не се вдигне писък, никой не обръща внимание. Всяка едно повишаване на цените на ресурсите повлича като лавина цените на всички артикули. Обикновеният жител е притиснат като в менгеме и няма къде да бяга “, споделя 71-годишният Красимир Симеонов, един от участниците в митинга.

БГНЕС напомня, че митинг съпътстваше и публичното разискване на цената на водата, провело се на 17 декември. Освен за отпадане на нарастването, тогава протестиращите настояха и за правене на повсеместен разбор на ВиК бранша. Те бяха подкрепени от омбудсмана Мая Манолова, съгласно която повишението на цената е неприемливо поради „ ниските приходи “ и „ обществената нетърпимост “.

Освен цената на водата, на днешното си съвещание КЕВР разисква и цените на природния газ за първото тримесечие на идната година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР