Пореден протест срещу насилието над животни и в защита на

...
Пореден протест срещу насилието над животни и в защита на
Коментари Харесай

Пореден протест срещу насилието над животни и в защита на кучето Мечо

Пореден митинг против насилието над животни и в отбрана на кучето Мечо се организира в редица градове на страната. Участниците упорстват за ефикасни присъди за насилниците на животни.

В Пловдив протестиращите обявиха, че желаят публичното внимание да се насочи към Закона за отбрана на животните и неговото използване.

" Тук сме за ефикасни присъди, за смяна в закона. Не ни удовлетворява три години за човек, който 10 години малтретира и демонстрира принуждение към животни. Те също имат право да живеят естествен живот и съгласно всички нас просто е неприемливо да живеем измежду такива хора ", съобщи Михаела Танчева, уредник на митинга в Пловдив.



" Да защитим безгласните, това е нашата цел, пътуваме особено от Чепеларе всякога за всеки митинг. Мисля, че идеята си заслужава. Всяко едно принуждение, без значение към животно, към човек, към дете, всяко едно принуждение би трябвало да бъде съответно осъдено. Трябва да си излежават присъдите, да се съблюдават законите, никой няма право да наранява никой. Това е – санкции и зад решетките, такива хора нямат място измежду нас ", добави Теодора Тасева.



" Всеки един случай ме допира, изживявам го, по тази причина съм тук в поддръжка на животните и се надявам с митинги, с повече хора, с повече публичност да създадем нещо за тях ", сподели Кристина Рускова.

Снимки: Българска телеграфна агенция





Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР