Пореден протест ще се проведе в Цалапица с искане за

...
Пореден протест ще се проведе в Цалапица с искане за
Коментари Харесай

Пореден протест в Цалапица: Близките на Митко искат задържане на убиеца

Пореден митинг ще се организира в Цалапица с искане за неотложно задържане на отговорните за гибелта на 24-годишния Димитър Малинов. По случая стартира инспекция на дейностите на полицията, а през седмицата стана ясно, че са открили позволени основни пропуски и нарушавания.

„ Има някакво развиване по следствието ненапълно, само че е налице и застой – изключително за присъдите. Предстой делото на двамата близнаци. То ще е на 25 октомври, само че ние май няма да бъдем позволени “, сподели в ефира на „ Тази неделя “ чичото на починалото момче Пейчо Малинов.

Заповедта за дисциплинарното ми уволняване е по отношение на вменена ми корист с власт, сподели Васил Костадинов

Той съобщи още, че няма визия дали самият палач на Димитър се търси. Информацията съгласно него е спорна през цялото време на следствието.

„ Уж имало издадена заповед, само че ние нямаме никакви сведения дали се търси. Те го пуснаха да избяга, ето за какво би трябвало да има някакво следствие за началника на районно управление (на МВР) в Стамболийски Ангел Керпиев, а не просто да го уволнят дисциплинарно. Подчинените му също би трябвало да бъдат осъдени “, сподели още чичото на убития Димитър.

„ Поех ангажимент пред околните му, че ще се организира обективно и всестранно следствие “, уточни основният секретар на Министерство на вътрешните работи

Той е неудовлетворен и от това, че близнаците ще получат под пет години затвор и по-късно ще излязат на независимост.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР