Пореден протест на велинградчани срещу смяната на управителя на Общинската

...
Пореден протест на велинградчани срещу смяната на управителя на Общинската
Коментари Харесай

Следобедните новини от Южна България на 01.03.2023 г.

Пореден митинг на велинградчани против промяната на шефа на Общинската болница в града, гласувана преди дни от градските съветници. Митингът е пред постройката на Община Велинград. Основните претенции са две. Първото е да бъде анулирано решението на Общинския съвет за предварително преустановяване на правомощшията на досегашния шеф доктор Данчо Гурдев. Второто - той да бъде възобновен на поста. В поддръжка на тези претенции е събрана и подписка, в която за броени дни са се присъединили над 500 души. Жалба против рокадата е импортирана и в Окръжния съд в Пазарджик, който спря вписването на новоизбрания шеф доктор Заприн Пепелов в Търговския указател поради основни нарушавания в процедурата.

=============================

Служители на Първо районно управление (на МВР) в Пловдив търсят причинители на машинация на възрастен пловдивчанин. Потърпевшият бил заговорен на улицата от трима мъже, показали се за търговци на качествени първокласни артикули за бита. Без да се двоуми пенсионерът поканил непознатите в дома си, а те съумели да го заблудят, че предлаганите съдове за готвене и принадлежности за хранене са със златно покритие. Убеден, че прави преференциална договорка, домакинът платил 3000 лв. за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове и спален комплект. По-късно, разбирайки за покупката, родственици на възрастния човек потърсили помощ в полицията. Случаят е мотив от Министерство на вътрешните работи да молят хората под никакъв претекст да не позволяват в жилищата си непознати, както и да не дават пари без съответната гаранция за заплащането.

Досъдебно произвеждане за нелегално общуване с малолетна е формирано в РУ-Кърджали с разпореждане на Районната прокуратура. 18-годишен юноша от Кърджали е живял на брачен начала с ненавършила 16 години без подписан цивилен брак. Сектор „ Криминална полиция “ и проверяващ служител на реда не престават работата по случая.

==================================

Обявяват нов банкет по плана за подмяната на старите печки в Смолян. От общината осведомят, че заради огромния интерес, всички семейства, които желаят да заменят печките си на твърдо гориво с климатици или уреди на пелети, могат да подадат заявление за присъединяване. Допустими претенденти са фамилиите, които все още се отопляват на дърва или въглища. Крайният период за подаване на заявки е 28 април. Досега са инсталирани над 650 уреди на пелети и над 200 климатика.

====================================

Дейвид Гарет ще свири през юли на Античния спектакъл в Пловдив. Прочутият цигулар идва за първи път у нас с класическа стратегия и с нов албум. След сполучливото си турне „ Alive ” през 2022 година, популярният цигурал отваря нова глава с ICONIC. Концертът му в Пловдив е на 3 юли. Музиката на Бах, Дворжак, Глук, Крайслер, Менделсон и Шуман са единствено някои от имената, които ще чуем в нов аранжимент. Дейвид Гарет ги показва в концертите си за първи път в трио от цигулка, китара и бас. През последните две десетилетия Гарет свири с доста от водещите международни оркестри и диригенти и доближава до нова аудитория по целия свят с концерти, включващи рок химни, типичен сонати, кино тематики и солови миниатюри.

Информации на Искра Койчева, Петър Тодоров, Тина Соколова и Адриан Кулев
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР