Пореден пример за двойния стандарт, който контрольори в градския транспорт

...
Пореден пример за двойния стандарт, който контрольори в градския транспорт
Коментари Харесай

Пак двоен стандарт: Свалят роми без билети, те се хилят нагло и се качват обратно в автобуса под носа на полицаите

Пореден образец за двойния стандарт, който контрольори в градския превоз и служители на реда демонстрират по отношение на българи и роми гратисчии се е разиграл през вчерашния ден в София. Ето какво сподела столичанинът Васил Димитров‎ във Facebook: Накратко ще опиша историята. Действието се случва на кръстовището на бул. " Цар Борис III " и бул. " Академик Иван Гешов ". Група от 6-7 контрольори и двама служители на реда смъкват от автобуса две циганки - едната няма персонална карта, само че и двете нямат билет! Докато трае разправията с двете циганки, минаха още два автобуса и смъкнаха още към 10-15 от техния тип, служителите на реда бяха единствено двама, всичките тези 10-15 циганина не им беше направена инспекция нито актове че са нередовни пасажери! Те още веднъж се качиха напълно безочливо пред очите на всички в автобуса и си продължиха по пътя!!!!!!! През това време служителите на реда не разрешиха на контрольорите да вършат повече инспекции! Видимо обезпокоени от това, че фотографирам с телефона си, две от дамите проверяващи ми направиха забележка, че фотографирам и отидоха да се оплачат на служителя на реда, който от своя страна само сподели какъв брой е неграмотен и се изложи!

Цитираха ми, че по член 32 ал.2 от конституцията на Република България аз нямам право да ги фотографирам! А той гласи:

(2) Никой не може да бъде наблюдаван, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други сходни дейности без негово познание или макар неговото категорично противоречие с изключение на в плануваните от закона случаи.

Предвидените от закона случай са обаче:

2) Съгласие по алинея 1 не се изисква, когато:

1. изображението е било направено в хода на публичната активност на изобразеното лице или на обществено или публично място.
Така че, господин служител на реда, да, аз имам право да фотографирам, вие, както и проверяващите сте публични персони и сте на работното си място! (Аз не съм пристигнал да фотографирам у вас в хола.)

Част от контрольорите бяха много свестни дами, с които организирахме логичен диалог, в който доста неща станаха ясни, както на мен, по този начин и на тях! Те не са отговорни, че билетът е 1,60 и не са отговорни, че ромите няма да си платят акта! Но те са част от казуса и отнасят множеството отрицателни реакции на елементарния поданик!

В последна сметка на циганките им беше написан по един акт без да имат документи за идентичност, инспекция за самоличността им беше направена по телефона! ( Два пъти не съм имал персонална карта и двата пъти ме водиха в районното.)

Не им бяха написани актове за без документи и служителите на реда ги съжалиха тъй като едната циганка на 15 години имала 4 деца!
Циганките си взеха актовете за без билет и се качиха отново в рейса без да бъдат обезпокоявани и без билет!
Аз бях застрашен че не би трябвало да популяризирам видеото тъй като щяло да ме съдят!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР