Пореден предизборен дебат се проведе в ефира на Здравей, България.

...
Пореден предизборен дебат се проведе в ефира на Здравей, България.
Коментари Харесай

Предизборен дебат: Приоритетите на кандидатите за вота на 2 април

Пореден избирателен спор се организира в ефира на „ Здравей, България ”. Кандидатите за власт разясниха кои са целите на партиите им за вота на 2 април. Позиции сблъскаха Росен Желязков от ГЕРБ-СДС, Николай Денков от „ Продължаваме Промяната - Демократична България ”, Цончо Ганев от „ Възраждане ”, Кристиан Вигенин от „ Българска социалистическа партия за България ” и Виолета Комитова от " Български напредък ".

„ Последните три десетилетия в България бяха реализирани два доста значими публични консенсуса. Първият беше опазване на гражданския мир и отказване на политическото принуждение. И доста държавни управления го съблюдаваха. Вторият доста значим публичен контракт беше след рецесията от 1997 година и доста държавни управления съблюдаваха финансовата дисциплинираност, бюджетните правила и рестрикции, което докара до това България да се развива стабилно, предвидимо и с нужните условия, довели до приемането ни в Европейски Съюз. Тези два консенсуса, за жалост, бяха нарушени ”, съобщи Росен Желязков от ГЕРБ-СДС.

„ За тези избори се обединихме с Демократична България, тъй като желаеме да създадем България една естествена европейска страна – с европейски приходи, просвета, стопанска система, правила. Но знаем, че сега хората се вълнуват най-вече от цените и приходите, което основава най-големи проблеми за тях. Първият приоритет, с който ще се заемем, е да накараме комисиите да проработят, а не да вършат инспекции, когато това към този момент е късно. Ще сложим акцент върху българското произвеждане и ще продължим да се грижим за приходите, тъй като пари има, само че те се изразходват в неправилни направления ”, акцентира Николай Денков от ПП-ДБ.

„ България е изправена пред извънредно значим избор. Защото от това, което се случва през последната година се вижда, че евроатлантическото болшинство в Народното събрание направи по този начин, че България да влезе във боен спор, от който няма никакви изгоди. С едно решение беше гласувано с изключение на оръжия, да изпратим и военни в Украйна. Всеки би трябвало да знае, че на тези избори, гласувайки за евроатлантически партии, които застават на една от враждуващите страни, България ще бъде въвлечена във война, която ще се разраства ”, безапелационен е Цончо Ганев от „ Възраждане ”.

„ В тази акция и в политиката, която ще следваме, имаме три акцента. Първият е обвързван с приходите и инфлацията. Не считаме, че битката с инфлацията би трябвало да се води с ограничение на приходите. Напротив – приходите би трябвало да продължат да изпреварват инфлацията, а тя може да бъде лимитирана посредством таван на цените. Вторият акцент е мирът, дипломатическите и политически решения за войната в Украйна. Смятаме, че военната помощ за Украйна би трябвало да бъде прекъсната. Третият ни акцент е политика, ориентирана към отбрана на децата, които би трябвало да бъдат облечени, нахранени и образовани ”, уточни Кристиан Вигенин от „ Българска социалистическа партия за България ”.

„ Съгласна съм с множеството от тезите, които чух от представителите на другите партии. Но като цяло желая да дефинирам един недостиг в българското общество, който е забележим. Нашето общество не вижда политически потенциал за справяне с проблемите на деня. Затова резултатите от изборите са такива. Затова прекосяваме от избори в избори. Заради това считам, че отговорността на всички хора, които имат искания да вземат участие в политическия живот е, да покажем, че имаме качества да се самореформираме. И сами да си решим рецесиите, които са през днешния ден и в този момент, а те са инфлация и всеобща неустановеност ”, посочи Виолета Комитова от " Български напредък ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР