Пореден повод за съмнения в действията на главния прокурор Иван

...
Пореден повод за съмнения в действията на главния прокурор Иван
Коментари Харесай

Рашков: Прокуратурата нарочно бави разследванията, свързани с Борисов

Пореден мотив за подозрения в дейностите на основния прокурор Иван Гешев даде вътрешния министър Бойко Рашков. Според шефа на Министерство на вътрешните работи обвинител №1 преднамерено е бавила няколко производства, свързани с някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов. Сред тях - и абсурдът с къщата в Барселона.

" В документите от Испания има доста забавни неща за хипотетична държанка и лица, свързани с някогашната СИК, сред които и Борисов. За мен прокуратурата съзнателно не е работила. Както е забавяла няколко производства, станали обществено известни с това, че се свързват с Борисов. Във всяка догадка, при която имаме сходна връзка, прокуратурата прави всички допустимо тези събития да останат неизяснени навреме макар нарасналото публично внимание към тях ", съобщи министър Рашков пред в. “Сега”.

Това не са единствените подозрения, които витаят към законосъобразността на дейностите на обвинител №1. Според думите на Рашков Иван Гешев е нарушил закона и като непозволено е изземвал каузи от Ямбол, свързани с пътни поправки, които са били прехвърляни в София.

Не е ясно защо тъкмо става въпрос. Ямболският уебсайт NetNews обаче преди към месец разгласява следствие, съгласно което едни от най-често употребяваните и натоварени републикански пътища в региона са без акт 16, а също така за тях няма издадено строително позволение.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР