Пореден опит за старт на делото КТБ ще направи във

...
Пореден опит за старт на делото КТБ ще направи във
Коментари Харесай

Съдът отново ще опита да стартира делото КТБ


Пореден опит за старт на делото КТБ ще направи във вторник Специализираният углавен съд.

Последният път делото беше отсрочено поради отсъствието на единия от подсъдимите - Георги Христов, който отъства поради хронично заболяване на бъбреците. На последното съвещание съдът назначи експертиза и го санкции, тъй като подава документите за отсъствието си след съвещанията.

На последното съвещание стана известно още, че е отпаднала една от първите спънки за начало на процеса- призоването на посочения за началник на незаконната група - Цветан Василев. Международната поръчка, изпратена от България до Сърбия, където Василев се намира от 2014 година, е била изпълнена и някогашният мажоритарен притежател на банката е получил обемния над 10 хиляди страници обвинителен акт.

Очаква се през днешния ден обаче съдът да разиска дали призоваването на Василев е постоянно. Този въпрос беше издигнат от един от бранителите на банкера - Лазар Карадалиев на предходното съвещание. Тогава той погледна документите от Сърбия и съобщи, че Василев не може да се смята за постоянно свикан. Тогава арбитър Вержиния Петрова отхвърли да разисква този въпрос, тъй като отсъствието на единия обвиняем - Христов, беше задоволителна и наложителна причина за отсрочване.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР