Пореден обрат в драмата около Каталуния. Сепаратисткият лидер реши да

...
Пореден обрат в драмата около Каталуния. Сепаратисткият лидер реши да
Коментари Харесай

Пореден обрат за Каталуния, Пучдемон ще забавя независимостта


Пореден поврат в драмата към Каталуния. Сепаратисткият водач реши да забави оповестяването на региона за самостоятелна страна. Това стана ясно от думите му на специфична конференция, свикана в Брюксел, където уволненият от Мадрид министър председател на самостоятелната област дойде през вчерашния ден дружно с петима свои министри.

" Движението за кротичък път към самостоятелност на Каталуния ще би трябвало да се забави поради насилието, белязало референдума за обособяване от Испания. Призовавам каталунците да се приготвят за дълъг път. Демокрацията ще бъде в основата на нашата победа ", съобщи той, съобщи бТВ.

Пучдемон добави, че държавното управление му се е пробвало да употребява всички благоприятни условия за разговор с Мадрид, само че осъзнавайки невъзможността за това, е било насила да прогласи самостоятелност. Той добави и че към момента се усеща водач на Каталуния и като подобен е отишъл в Брюксел за да " приказва с Европа”.

Той беше безапелационен, че няма да желае леговище в Белгия и че при гаранции за без значение правораздаване ще се върне в Испания. Там го грозят до 30 години затвор по обвиняване в държавна измяна. Част от кабинета му е останал в Каталуния, с цел да продължи с политическите действия.

Карлес Пучдемон съобщи още, че ще признае резултатите от новите избори в региона, които ще се състоят през декември. В същото време испанският парламентарен съд заяви, че приключва декларацията за самостоятелност района.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР