Пореден жилищен блок е поразен от руска ракета в киевския

...
Пореден жилищен блок е поразен от руска ракета в киевския
Коментари Харесай

Живущи от ударения от ракета блок в Киев разказаха за ужаса


Пореден жилищен блок е изумен от съветска ракета в киевския квартал Оболон. Пожарникари изтеглят хората. След обстрела блокът е останал без стълбище. Изведените са десетки, част от тях се нуждаят от здравно лекуване. Част от хората са съумели да се измъкнат сами. Двама са починали и минимум 12 души са ранени. Поразена е и индустриална база на авиоконцерн " Антонов ". Според щаба на украинската войска съветските сили се готвят за нови офанзиви.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2479
Днес са проведени 10 филантропични коридора, в това число и от Киев, оповестиха управляващите. Ще бъдат възобновени и договарянията за мир сред Украйна и Русия, делегациите ще беседват в онлайн формат. Поредният тур идва на фона на сигнали и от Киев, и от Москва, че има прогрес.

" Мама ме разсъни. Имаше пушек на всички места. Скрихме се в килера. Мислехме, че руснаците ни завладяват. А се оказа друго - излязохме - видяхме, че действително няма стълби, и през прилежащите тераси успяхме да слезем ", споделя момче, живеещо в блока, съобщи Българска национална телевизия.

Въпреки ракетите и артилерийския огън службите в Киев не престават работата си. Местната власт съобщи, че стартира складирането на храна и лекарства, които да стигнат за най-малко две седмици. В украинската столица са останали повече от 2 милиона души, готвят се за тежка блокада. За следващ ден, с изгрева на слънцето, в центъра на града звучи химнът на Украйна.

Подновени са въздушните офанзиви в разнообразни елементи на Украйна, Чернигов и Миколаев са подложени на тежък обстрел. В Мариупол обстановката остава сериозна. За първи път сигналът за въздушна паника е звучал съвсем през цялата нощ в Днипро.

Марина от Днипро е била IT експерт, в този момент е в първите редици, които ще пазят града. " Готова съм. Много сме ядосани. Всички. Но не ни е боязън. Притеснявах се, че Путин ще стартира война - това към този момент се случи. Сега не желая да изгубвам време да се опасявам ", споделя тя.

В следващото си телевизионно послание, президентът на Украйна Володимир Зеленски изиска затваряне на небето над страната.

" Миналата година предизвестих НАТО, че в случай че няма тежки превантивни наказания против Русия, тя ще стартира война. Ние бяхме прави. От доста дълго време споделях, че Северен Поток е оръжие, което ще удари Европа. Сега това е явно. И в този момент дублирам още веднъж - АКО вие не пандизите нашето небе, е въпрос на време съветски ракети да стартират да падат на ваша територия. Върху домовете на жители на държави-членки на НАТО. "

Зеленски разгласи, че измежду дилемите на украинските договарящи е да обезпечат персонална среща сред него и Владимир Путин. Съединени американски щати предизвестиха Китай за " тежки последици ", в случай че помогне на Русия. В американски медии се появи информация, че Москва е желала военна помощ от Пекин и подпомагане за заобикаляне на глобите, наложени на Кремъл.

Говорител на китайското външно министерство назова това " дезинформация " и добави, че Вашингтон популяризира " злостни неистини " за ролята на Китай във войната.

" Ролята ни е градивна и приканваме за договаряния ", допълват от ведомството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР