Пореден голям скандал забърка президентът на руския клуб Газпром Югра

...
Пореден голям скандал забърка президентът на руския клуб Газпром Югра
Коментари Харесай

Първо в Sportal.bg: Пропадна оставането за втора година на Теодор Салпаров в Сургут

Пореден огромен скандал забърка президентът на съветския клуб Газпром Югра (Сургут) Рафаел Хабибулин. Преди няколко месеца той разгласи публично оставането в клуба на либерото Теодор Салпаров , който през идния сезон, трябваше на процедура да бъде и старши треньор на отбора от Сургут, а също така да бъде и либеро на тима и да влиза в игра, когато това се постанова.
 Теодор Салпаров донесе победа на Газпром при дебюта си @@@
Към днешна дата обаче от Газпро; Югра са се отказали от услугите на българския волейболист, който е измежду най положителните състезатели в света на поста либеро.
 Теодор Салпаров донесе победа на Газпром при дебюта си @@@
Най-вероятно това е станало поради проблеми с финансирането на тима, откакто пандемията от ковид сви внезапно бюджетите на сортните кубове в Русия. Сканданото обаче, е че никой от клуба от Сургут не е уведомил за това Теодор Салпаров.
 Теодор Салпаров донесе победа на Газпром при дебюта си @@@
Sportal.bg се свърза с Теодор Салпаров, с цел да разбере детайлности за случилото се.
“Разбрах, че към този момент не съм част от отбора на Сургут за новия сезон напълно инцидентно. Чух се с един от треньорите на Газпром Югра, с който работихме сполучливо през миналия сезон. Обадих се да му благопожелавам рождения ден. Споделих му, че президентът на клуба Рафаел Хабибулин към момента ми се е обаждал, с цел да уточним детайлности за работата ни през новия сезон. Тогава той ми сподели: “Ти си прекомерно безценен за отбора на Сургут в този момент. Рафаел Хабибулин би трябвало да ти заплати заплата от 50 000 евро, а за тези пари ще може да вземе двама или трима млади волейболисти.” В Русия взеха решение да няма изпадащи тимове от Суперлигата през идващите два сезона и очевидно това е натежало за решението на клуба. Миналата година, с моето непретенциозно присъединяване, се класирахме за плейофите, което дълго години не бе правено от Газпром Югра”, съобщи Теодор Салпаров особено пред Sportal.bg.
 Теди Салпаров: COVID-19 няма да повлияе на финансите в Русия
“Не е джентълменско държанието на Рафаел Талгатович. Още 19 март, преди да си отпътува за България, ми сподели, че разчита не мен. Три пъти говорихме за бъдещето през новия сезон и имахме мъжката си дума… Договори не сме подписвали, само че досега мъжката ни дума беше закон…”, добави Теодор Салпаров, кдто игра за Газпром Югра през втория полусезон на миналия шампионат и имаше главен принос за положителните игри и успехите на отбора от Сургут.
 Теодор Салпаров донесе победа на Газпром при дебюта си @@@

“Сега към този момент ще е мъчно да се намеря тим. След края на предишния сезон имаше варианти и за някои от топ тимовете в Русия, само че ги отклоних, тъй като държах на думата си за Сургут. Много, сякаш, не ми се върви в Европа… При тази обстановка с ковид, може би е по-добре да съм си в България. Но, към този момент съвсем всички положителни тимове и в България са създали селекцията си…. Нефтохимик? Имаше концепция да се завърна в клуба, откакто приключа още предишния сезон с Газпром-Югра, но… В Бургас към този момент са взели двама волейболисти на позиция либеро и са подписали контракти с тях. Сега ще е по-трудно това да стане. Засега оставам в България и ще упражнявам. Ще видя и ще реша какво ще върша малко по-късно”, приключи Теодор Салпаров пред Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР