Пореден ден на сблъсъци с руските войски, вой на сирени

...
Пореден ден на сблъсъци с руските войски, вой на сирени
Коментари Харесай

Ужасът в Украйна, ден пореден: Русия обяви, че е изстреляла ракети „Калибър“ и „Кинжал“

Пореден ден на конфликти с съветските войски, писък на сирени и тежки бомбардировки в съвсем цяла Украйна . Продължават известията за цивилни жертви и доста опустошения. Хуманитарната рецесия се ускорява. Надеждите за мир не са умрели, само че наподобяват далечни.  

Русия е атакувала тази нощ с ракети   " Калибър " и " Кинжал " огромна база за горивно-смазочни материали в украинската Миколайвска област, заяви представителят на съветското военно министерство ген. Игор Конашенков, представен от ТАСС.

По думите му крилатите ракети " Калибър " са били изстреляни от акваторията на Каспийско море , а хиперзвуковите " Кинжал " - от въздушното пространство на Кримския полуостров . Базата, която е доставяла гориво за украинските сили в Южна Украйна, бе унищожена, съобщи генералът. Стартирала от водите на Черно море съветска ракета " Калибър " е поразила и завод на цех за ремонт на бронирани машини в украинския Нижински регион, добави Конашенков.

През миналата нощ съветската оперативно-тактическа и армейска авиация е поразила 62 военни обекта в Украйна , сподели още представителят на военното министерство в Москва.
 БГНЕС
Руските сили бомбардираха през вчерашния ден художествено учебно заведение в Мариупол, в което са потърсили леговище към 400 поданици на обсадения украински град. Това оповестиха през днешния ден локалните управляващи , представени от Ройтерс.

Няма данни за потърпевши хора от нападението.

Според градския съвет постройката е разрушена и под руините има починали. Ройтерс уточни, че не може да удостовери новината от самостоятелен източник.

Върховният комисариат на ООН  за бежанците съобщи, че  минимум 847 цивилни са починали, а 1399 са били ранени в Украйна до 18 март, съобщи Ройтерс. Повечето починали са станали жертва на избухливи оръжия,  като артилерия и реактивни системи за залпов огън, а също ракетни и въздушни удари, съобщи висшият комисариат.

Предполага се, че действителният брой на убитите и ранените е много по-висок , тъй като комисариатът, който има огромен екип от наблюдаващи в Украйна, още не е имал опция да ревизира известията за жертви от няколко тежко наранени от спора градове, се показва в изказването.

Властите в Киев обявиха, ч е от началото на съветската инвазия 228 души са били убити в украинската столица , включително четири деца , а 912 индивида са били ранени, показва Ройтерс.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР