Пореден абсурден случай в здравната ни система - възрастен мъж

...
Пореден абсурден случай в здравната ни система - възрастен мъж
Коментари Харесай

Абсурд в Русе: Близки на починал от COVID-19 научиха за смъртта му след два дни

Пореден неуместен случай в здравната ни система - възрастен мъж умрял в болница в Русе, а два дни никой не е уведомил околните му, макар че те опитвали да намерят информация за неговото положение. Внучката на 84-годишния мъж споделя, че дядо й е умрял в петък, 27 ноември, а фамилията му научило за това инцидентно в неделя.
„ Когато вкараш възрастни хора в болница, все едно вкарваш жив човек в ада”. С тези думи внучката на починалия Михаил - Емилия Гатева, стартира описа за неуместната преживелица. Няколко дни преди да влезе в болница дядо й вдигнал висока температура. След първичните несполучливи опити да бъде закаран от Бърза помощ в здравно заведение, въпреки всичко околните съумели да му обезпечат медицински грижи.
„ В „ Канев център” в Русе го одобриха. От там в първите 3-4 дни имахме връзка с него. Адекватен си беше, даже температурата му била спаднала. Единственото, което разбрахме от него е, че е ходил необут до тоалетна, без чехли, без чорапи, без нищо. Как са го оставили, не знам”, споделя Емилия.
Тъй като поради пандемията, свижданията в лечебните заведения са неразрешени, роднините на възрастния човек неколкократно опитвали да се свържат по телефон с доктор, с цел да схванат какво е положението на техния непосредствен.
„ Звъняхме на сестрите и лекарите. На телефона на лекарите никой не отговаряше. На телефона на сестрите, дадоха отговор супер нелюбезно, нямам думи за тях. Звъним им и споделят, че те не можели да дават информация, трябвало да звъним на някой доктор. Обясниха ни, че той не бил с приоритет, имали по-важна работа, да одобряват други хора”, съобщи Емилия.
Майката на Емилия, с изключение на за татко си, трябвало да се грижи и за брачна половинка си, който бил настанен в същата болница. През цялото време дамата не серпантина да търси информация за татко си. И по този начин до неделя - 29 октомври, когато чува шокиращата новина.
„ За първи път някой доктор й подвига телефона и й споделя: „ Никой ли не ви се обади, той умря преди два дни”. Как е допустимо да е умрял преди два дни и ние да не знаем? Ако тя не се беше обадила, по кое време щяха да ни оповестят? Дори сега, в който е умрял, майка ми е била в болницата”, споделя опечалената внучка.
Семейството на умрелия пенсионер не е подавало тъжба за случилото се. От университетска болница „ Канев” споделиха, че съчувстват на околните и са почнали вътрешна инспекция. От здравното заведение обявиха, че откриват телефонни линии в отделенията, като в избрани часове от деня, близки на пациенти могат да получават информация за положението им.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР