Поради увеличения интерес към обявените вакантни места за военнослужещи в

...
Поради увеличения интерес към обявените вакантни места за военнослужещи в
Коментари Харесай

Генерал-майор Михаил Попов с информация за вакантни места за военнослужещи в Сухопътните войски

Поради нараствания интерес към оповестените вакантни места за военнослужещи в Сухопътните войски към този момент има министерска заповед, с която са оповестени в допълнение още над 160 вакантни длъжности във военните ни формирования. Това сподели командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов през днешния ден, 10 май, по време на събитието от акцията „ Бъди боец “ в град Карлово. Той съобщи, че увеличеният интерес към състезанията за Сухопътните войски е и един от позитивните резултати от акцията.

В отговор на журналистически въпрос генерал-майор Михаил Попов показа, че некомплектът затруднява подготовката, защото в допълнение натоварва персоналния състав. „ Мога със удовлетворение да отбележа, че персоналният състав на Сухопътните войски извършва дилемите си с професионализъм и предпочитание и това ни разрешава в последните две години да изпълняваме всички задания по бойната подготовка “, безапелационен беше генерал-майор Михаил Попов.

Той добави, че броят на рапортите за овакантяване понижава и изрази вяра, че тази наклонност, както и повишаването на броя на претендентите за постъпване на военна работа ще се резервира. Командирът на Сухопътните войски заяви, че до края на годината в най-големия тип въоръжени сили ще бъдат оповестени още три състезанието – през юли, октомври и декември.

Началникът на политическия кабинет на министъра на защитата Илия Налбантов съобщи пред медиите, че през 2020 година за трета поредна година възнагражденията на военнослужещите ще бъдат увеличени с 10%. „ За нас е доста значимо да покажем на обществото какво съставлява Българската войска, каква е същинската същина на войнишкия труд и какво е въоръжението на нашата войска “. Той акцентира, че с изключение на привличане на претенденти за военна работа, задачите на акцията „ Бъди боец “ са обръщането на публичното внимание към армията и патриотичното образование на младежите. „ Изпълнението на последните две цели ще бъде очевидно в годините, които предстоят “, сподели в умозаключение началникът на политическия кабинет на министъра на защитата.

Гостите и жителите на Карлово имаха опция да видят мостри от автомат и картечница „ Калашников”, ръчна противотанкова гранатохвъргачка, снайперови пушки „ Хеклер и Кох” и „ Драгунов”, револвер „ Зиг - Зауер”, както и мостри на портативни зенитни комплекси. Най-голям интерес младежите демонстрираха към бойните машини - 122 мм. самоходна гаубица 2С-1 и 120 мм минохвъргачка „ Тунджа”, които са на въоръжение в състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. На статичния показ бяха демонстрирани още и оборудването, и снаряжението, с което са окомплектовани военнослужещите от Сухопътните войски.

Специалисти от Сухопътните войски демонстрираха качествата на роботизираната система модел „ 510 Packbot “ при неутрализиране на кола-бомба.

Информационната борса беше посетена от десетки възпитаници и студенти, които бяха осведомени с оповестените състезания за войнишки длъжности във Въоръжените сили, като и със периодите и изискванията за кандидатстване по тях.

Събитието от националната осведомителна акция „ Бъди боец “ обичайно приключи с концерт на Представителния отбор на Въоръжените сили, който се организира на централния площад в града.

На събитието участваха още командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден военачалник Пламен Йорданов, кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов, представители на родолюбиви съюзи, жители и посетители на града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР