"Поради тежки загуби Русия бе принудена да изтегли войските си

...
"Поради тежки загуби Русия бе принудена да изтегли войските си
Коментари Харесай

Русия е изтеглила силите си от района на Киев, ситуацията в Мариупол е катастрофална

"Поради тежки загуби Русия бе принудена да изтегли войските си от региона към столицата Киев ". Това заяви Генералният щаб на украинската войска и посочи, че две батальонни тактически групи на съветската войска са изтеглени в Беларус. Според щаба това е доказателство, че те са понесли "значителни загуби ".

Украинската войска заяви още, че са били отблъснати пет офанзиви на съветските сили в Донецка и Луганска област.

"Украинските сили не престават да удържат съветските войски, които целят да открият надзор над основни пътища и обитаеми места наоколо до Киев, като се пробват да пробият украинската защита от северозапад и изток. В Донецк и Луганск украинските сили са унищожили два танка, една пехотна машина и един автомобил. Руските сили са претърпели загуби ", заяви украинската войска.

Военновъздушните сили на Украйна, пък, показаха, че са унищожили 4 самолета, 1 хеликоптер и 2 безпилотни летателни апарата. Тази информация, обаче, не е доказана от различен източник.

Кметът на украинския град Славутич, където живеят служащите, поддържащи спряната Чернобилска нуклеарна централа, заяви, че съветските сили са се изтеглили от града, откакто са изпълнили задачата си по обследването му, съобщи Ройтерс.

Вчера губернаторът на Киевска област Олександър Павлюк съобщи, че съветски войски са поели надзор върху града, който се намира директно до неразрешената зона към централата, претърпяла през 1986 година най-тежката нуклеарна злополука в света. В града живеят украински служащи, които не престават да се грижат за централата.

"Руските елементи свършиха работата, която си бяха набелязали. Направиха оглед града, през днешния ден завършиха с това и напуснаха. В момента в него към този момент няма такива сили ", сподели във видео пост в интернет кметът на северния град Юри Фомичев. Ройтерс не можа незабавно да ревизира отчета.

Фомичев означи, че е работил с руснаците, а не е сътрудничил с тях. Миналата седмица регионалният губернатор Павлюк сподели, че съветските сили са отвлекли кмета, напомня Ройтерс.

Междувременно филантропичната обстановка в Мариупол, в източната част на страната, се разказва като "катастрофална ", написа Агенция Франс Прес. В града, обсаден и бомбардиран от седмици, "населението се бори за оцеляване ", удостовери в нощта на неделя против понеделник украинското министерство на външните работи в профила си в „ Туитър “.

„ Руските въоръжени сили трансформират града в пепел “. Украинският президент Володимир Зеленски осъди от своя страна цялостната обсада на този град, който съветската войска се пробва да превземе от седмици.

„ Всички входове и изходи на града са блокирани в Мариупол е невероятно да се внасят храна и медикаменти “, сподели той в неделя вечерта. „ Руските сили бомбардират конвои с филантропична помощ и убиват водачите “, добави той.

Въздушна паника с особена заплаха беше оповестена към 21.00 часа в Одеса. Това съобщи специфичният делегат на NOVA в украинския град Мартин Георгиев. За разлика от предходните сирени, пускани всекидневно, този път мобилните оператори разпространиха известие с особена значимост. В понеделник заран ситуацията към този момент е умерено.

През целия уикенд продължиха ударите в Украйна. Град Чернигов остава без ток, има дефицит на вода, храната е на привършване.

В Лвов беше ударена база за нефт.

На този декор от през днешния ден до 30 март Истанбул ще бъде хазаин на идващия кръг от директни договаряния сред представителите на Русия и Украйна, заяви представителят на турския президент Реджеп Тайип Ердоган Ибрахим Калън.

Вчера денем турският президент е разговарял по телефона с съветския президент Владимир Путин. От Дирекцията по връзки към президентството оповестиха, че двамата държавни ръководители са разискали събитията по отношение на войната сред Русия и Украйна и преговорния развой.

"Подчертавайки нуждата от преустановяване на огъня и определяне на мир сред Русия и Украйна допустимо най-скоро и от възстановяване на филантропичната обстановка в района, президентът Ердоган съобщи, че Турция ще продължи да способства по всевъзможен метод в този развой. Президентът Ердоган и президентът на Русия Владимир Путин се договориха идната среща на преговорните екипи на Русия и Украйна да се организира в Истанбул ", се показва в известието на Дирекцията.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР