Поради липсата на надлежно внесен проект на декларация от страна

...
Поради липсата на надлежно внесен проект на декларация от страна
Коментари Харесай

След като БСП говори, но не действа, ГЕРБ не се противопостави на провеждането на Луковмарш

Поради неналичието на съответно импортиран план на декларация от страна на БСП-София в Столичния общински съвет, от ръководещата коалиция ГЕРБ-СДС отхвърлиха да гласоподават предлагането на опозицията общината да се опълчи на провеждането на Луковмарш. Шествието е планувано за събота (12 февруари).

„ Не разбирам какво чакат от Българска социалистическа партия да гласуваме. Нито изчетоха текст на декларация, нито ни е възложен подобен, с цел да можем политическите групи да го обсъдим. Не виждам какво можем да гласуваме сега “, сподели Малина Едрева, която е ръководител на групата на ГЕРБ-СДС в СОС.
" Луковмарш " опитва да се завърне
Тази година " Луковмарш " ще се организира в обичайния му тип на 12 февруари. Това обясниха от организацията Български народен съюз....
Прочети повече
От групата на „ Българска социалистическа партия за България “ предложиха, като знак за проевропейската си ориентировка, Столичният общински съвет да одобри декларация, в която изрично да се опълчи на провеждането на Луковмарш.

Лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов напомни, че още през 2018 година Европейският парламент е приел документ, в който е изразил безпокойството си от възходящото приемане на фашизма, расизма и ксенофобията и прикани държавите-членки на Европейски Съюз да забранят неофашистките и неонацистките групи и техните прояви.

Той уточни още, че преди 2 години българският съд ясно се произнесе, че е неприемливо да се организира сходни демонстрации.

" Опитът да забранявате мирни събирания на жители, съдът ви го споделя всяка година, е противозаконен ", сподели общинският консултант от " Патриоти за София " Карлос Контрера.
Кристиян Шкварек: Съдът постанови, че Луков не е изразявал, нито подкрепял антисемитски възгледи
Веднъж вечно този неприличен въпрос следва да бъде завършен - съдът постанови дефинитивно, че: "...в автобиографията на Луков не се ра...
Прочети повече
Припомняме, че " с цел да обезвреждат опитите за операция от страна на Столична община или други държавни институции по отношение на това дали Луковмарш е позволен или не ", уредниците на шествието - Български народен съюз, припомниха, че предходната година съдът е отменил заповедта, издадена от кмета на София Йорданка Фандъкова шествието да не се организира. Било е анулирано и решението на градоначалника да ограничи събитие единствено до стационарно мероприятие на ул. " Тракия " 1, без факелно шествие.

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР