Поради извънредната епидемична обстановка в страната и поредния пик на

...
Поради извънредната епидемична обстановка в страната и поредния пик на
Коментари Харесай

През декември става ясно кои са победителите от конкурса „Веселин Ханчев” в Стара Загора

Поради изключителната епидемиологична конюнктура в страната и следващия пик на пандемичната вълна от COVID-19 резултатите от 38-ото издание на Националния конкурс за лирика „ Веселин Ханчев ” ще бъдат оповестени през декември , взеха решение уредниците от библиотека „ Родина “, Община Стара Загора и къща музей „ Гео Милев “.

Гала вечерта на отличените участници ще е на 17 декември, петък. Тогава с изключение на награждаването публиката ще чуе рецитал на отличените млади създатели и ще бъде връчено „ Златното яйце “. Преди това обаче своята първа премиера ще направи Преслава Виденова със стихосбирката „ Постоянна експозиция ”. Миналата година тя бе безапелационният любимец на 37-мото издание на поетичния конкурс „ Веселин Ханчев “. Традиционната Поетическа работилница за млади поети с журито на състезанието „ Веселин Ханчев “ ще се организира на 18 декември, събота.

95 млади дарования се бориха за „ Златното яйце ”. Жури на тазгодишното издание на Националния юношески конкурс за лирика „ Веселин Ханчев ” са поетите Камелия Кондова, Ина Иванова и доцент Васил Б. Видински (ВБВ).

Гост на Гала вечерта ще бъде Георги Господинов – притежател на голям брой влиятелни литературни награди и член на журито от предишни издания на състезанието. Предвижда се  среща с него на същия ден.

Събитията ще се проведат при съблюдаване на всички здравни и санитарни ограничения. Организаторите си резервират правото за промени в плануваните събития, поради развиването на епидемията.
 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР