Поръчител на зверско убийство, изпълнено от бивш офицер на комунистическите

...
Поръчител на зверско убийство, изпълнено от бивш офицер на комунистическите
Коментари Харесай

Поръчител на зверско убийство дал 35 бона на Жоро от Боец?

Поръчител на зверско ликвидиране, изпълнено от някогашен офицер на комунистическите служби е финансирал с 35 000 лв. Гражданско съдружие БОЕЦ през октомври 2020 година Освен зверският демонстративен разстрел, на съвестта на въпросния крими детайл тежали голям брой закани за физическа кавга, свиреп побои, рекет и изнудване, а също и ощетяване на държавната хазна с десетки милиони левове, в случай че имаме вяра на обвинителния акт против него. За парите му се приказва, че идвали от покупко-продажби с съветски олигарси, доближени до Путин. Рашките давали да върти парите им против солидни подкрепи пред родните управляващи.

Наши източници се кълнат, че незаконният необут (чието име се пази в редакцията ни) бил платил тлъстия подкуп на Георги Георгиев под формата на подаяние за БОЕЦ. В подмяна той изискал “деликатна” услуга – от палач и престъпен вид, задържан по няколко члена от Наказателен кодекс и Наказателно-процесуален кодекс, да се трансформира в герой за народна власт и правов ред, и в жертва на правосъдната система.

Връзката сред упрекнатият за ликвидиране баровец, чиято анонимност съзнателно резервираме на този стадий, и “Жоро Боеца” станала през близка на сърцето му активистка, въртяща цялата връзка на НПО-то. Тъй като тя имала близки фискални връзки с престъпния вид, елементарно го убедила, че Георги Георгиев е най-правилният човек, който ще изпере имиджа му и за по-малко от година ще го трансформира в “българският Навални”. Задачата изисквала БОЕЦ да започва акция по оневиняването му, претендирайки, че задържането му е по политически аргументи и най-много поради присъединяване в митингите против ГЕРБ. Всичко това не коствало и един лев, защото минавало под знаменателя на общата агитация, само че все пак 35-те бона били грижливо надиплени в касата на БОЕЦ.

За осъществяването на поръчката били ангажирани солт*шаците на Гошо Боеца – Атанас Чобанов и “половинката” му Димитър Стоянов. Въпреки, че не свършили съвсем нищо в интерес на вип-арестанта, те къщо поискали пет цифрен хонорар, шушукат в журналистическите среди. Враговете им пък се кълнат, че част от кървавите пари били вложени в основаването на уеб страницата BIRD.

За да не буди съмнение, парите за фиктивното подаяние на БОЕЦ били дадени като заеми на 35 физически лица “среден клас” – бармани и сервитьори, счетоводители, банкови чиновници, водачи, охранители и даже две дами, осигуряващи се като домашни помощници. Всеки от тях е трябвало да преведе по плюс минус 1000 лева по сметката на Жоро от Видин. Тъй като даренията съвпаднали по време с летните митинги против кабинета “Борисов”, те минали в графата “будна гражданска съвест” и не провокирали интерес у Национална агенция за приходите. Развръзката пристигнала, когато един от мнимите донори получил писмо от данъчните да изясни произхода на получен заем от физическо лице. Притеснен да не “изяде дървото”, човечецът разказал на инспекторите цялата история от А до Я. Жена му работела в една от компаниите на въпросния крими необут (който по това време търкал наровете в ареста) и получила задача да откри най-малко един човек, който да направи дорение на БОЕЦ. На идващия ден тя завела мъжа си и той почтително подписал контракт за заем, а след месец парафирал втори документ, че си е върнал борча. Несъответствията сред приходите и разноските усъмнили данъчните и по този начин чорапът почнал да се разплита, стигайки до същинския донор на БОЕЦ.

Източник: crimesbg.com

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР