Популярността на Джо Байдън отново е на дъното – близо

...
Популярността на Джо Байдън отново е на дъното – близо
Коментари Харесай

Заговорът срещу Тръмп се превърна в заговор срещу Байдън

Популярността на Джо Байдън още веднъж е на дъното – покрай историческо дъно, а сривът настъпи единствено за месец. Една от аргументите е банковата рецесия, другата е опасността за затваряне на Доналд Тръмп, която се пробват да осъществят в Демократическата партия. Особеното на хипотетичния скрит план е, че той е ориентиран не толкоз против Тръмп, колкото против Байдън и неговия втори мандат.

Проучванията демонстрират, че рейтингът на утвърждение на Джо Байдън се е сринал - безусловно се е сринал, доближавайки се до личния му антирекорд. Според Асошиейтед прес президентът в този момент има единствено 38% социална поддръжка. През февруари беше 45%. А най-лошият индикатор е пролетта-лятото на 2022 година, когато известността на президента падна до 36%.

Напредналата възраст на Байдън провокира разнообразни изненади, само че за какво внезапно такова „ люшкане “ на обич и ненавист? Какво се случи в Америка, което по едно и също време засегна милиони американци?

Би било хубаво да се допусна, че повода за всичко са неуспехите на Белия дом във външната политика. В Близкия изток политическата архитектура, която Съединени американски щати изграждаха от доста години, се разпада. Украинските управляващи към момента не са подготвени за „ пролетното контранастъпление “, макар че Вашингтон похарчи доста пари за това. Двамата съществени съперници, Русия и Китай, ясно се споразумяха за нещо, което някогашният президент Доналд Тръмп счита за евентуално „ най-лошия ден в американската история “.

За страдание това не работи в Съединени американски щати. Външната политика интересува на последно място популацията, личния джоб - преди всичко.

След началото на СВО и икономическата война с Русия, американците бяха засегнати от първите последици - инфлацията и галопиращото повишаване на цените на бензина. На този декор чековете, издадени на Владимир Зеленски, раздразниха мнозина, а някои по принцип се съмняваха, че делото ще бъде от изгода. Оттук и рекордно ниските рейтинги на Байдън.

Но с течение на времето обстановката се стабилизира и на макроикономическо равнище Америка стартира да се облагодетелства от спора - да вземем за пример, като източва индустриални запаси от Европа и продава своите енергийни запаси на нея. С изгубването на отрицателните резултати се промени и отношението към Байдън.

Сега махалото се е върнало обратно по две съществени аргументи. Първата е същата – икономическо безпокойствие. Фалитът на няколко огромни банки и обезценяването на $ провокира вълна от нови песимистични прогнози, които удариха като чук рейтинга на президента.

Някои даже предсказват нова международна финансова рецесия, да вземем за пример Доналд Тръмп.

А Тръмп е втората допустима причина за срутва на рейтингите на Байдън. По-точно, Тръмп може да бъде задържан.

За американците това е нещо невиждано: нито един някогашен президент в никакъв случай не е бил задържан, а Тръмп е бил и двете. В същото време ексцентричният милиардер беше упрекнат в какво ли не, само че най-мъчително наподобява тъкмо съмнението, което може да докара до арест.

По време на предизборната акция през 2016 година някогашната порно актриса Сторми Даниелс изнудва Тръмп със закани да разкрие връзката им. Адвокатът на Тръмп Майкъл Коен ѝ заплаща 130 000 $, с цел да мълчи, а по-късно издава шефа и прави обстоятелството обществено притежание. Формално това е нарушаване на разпоредбите за финансиране на предизборната акция, защото разноските на претендента (включително върху имиджа му) би трябвало да се заявяват. В Съединени американски щати това е сериозна причина за арест, само че Тръмп към този момент се избавя от обстоятелството, че Коен не може да потвърди, че платените пари в действителност са на Тръмп, а не на него самия.

Абсурдността на обвиняванията направи версията на Тръмп, неговите поддръжници и голямото болшинство републиканци уверени, че това е скрит план. Твърди се, че Белият дом и Демократическата партия (процесът в действителност протича в строго демократичния Ню Йорк) подхващат репресии против главния си съперник в боязън от неговия реванш през 2024 година В резултат на това рейтингът на Байдън падна, а рейтингът на Тръмп, в противен случай, скочи. Американците са впечатлителни хора.

В реалност това, което се случва, несъмнено, може да се назова скрит план против Тръмп. Но на първо място това е скрит план против новия президентски мандат на самия Байдън.

Подготовката за идващите президентски избори в Съединени американски щати е подчинена на елементарна формула: в случай че Тръмп остане любимец на републиканците, Байдън ще бъде избран отново за втори мандат. Тръмп е единственият вероятен претендент, който настоящият президент е кадърен да победи, без значение от възрастта.

Тръмп ще навърши 78 на изборите, т.е. колкото Байдън, когато стана президент. Тежестта на грешките му, непоносимият му темперамент, непрекъснатата ненавист на половината страна ще останат с него. Той е самоуверен, само че може да загуби още веднъж от Байдън. Дори по-лошо, това е най-вероятният сюжет за един милиардер.

Но всеки различен сериозен републикански претендент от поредицата „ по-млади и по-спокойни “ няма да остави късмет на Байдън. При такива условия управлението на Демократическата партия в никакъв случай няма да разреши на настоящия президент да стигне до финала на конкуренцията и ще преустрои политическата си машина за различен претендент на Демократическата партия, който ще има късмет и против Тръмп, и против всеки различен републиканец.

Това, че рейтингът на Тръмп се повишава поради скандалния случай, не трябва да заблуждава. Строго видяно, съгласно американските закони той ще може да се кандидатира за президент даже от пандиза, само че надали ще влезе в пандиза, в краен случай ще бъде неотложно освободен под гаранция. Но в изискванията на масирана правна офанзива (случаят със секс с порно актриса надалеч не е първият и несъмнено не е последният), той няма да може да осъществя един от главните си козове - харизмата. Многолюдните манифестации онлайн, обществено говорене, непосредственост с тълпата - това му донесе победа през 2016 година Извън това освен Рон ДеСантис ще заобиколи Тръмп на първичните избори, само че и претенденти от по-малък диаметър.

Ако това, което се случва в този момент в Съединени американски щати, в действителност е скрит план, то е скрит план против герунтокрацията в американската политика. Каквото и да пристигна да го размени, има доста дребен късмет за радикална смяна в отношението на Вашингтон към Русия. Но без съществено възобновяване на политическия хайлайф изходът от световната ескалация въобще е неосъществим. Затова дано заговорът успее - по-лошо няма да стане и по-добре Байдън да загуби. Да загуби от който и да е.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР